Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Heatsejre til Elgaard og Magnussen, men DTC-finalen regnede væk

DTC 
19/08/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipKraftig regn førte til aflysning af DTC-finalen på Ring Djursland
Regnen blev det helt store samtaleemne under årets fjerde afdeling af Auto-G Danish Thundersport Championship, som blev kørt på Ring Djursland. Dråberne fra oven fik flere kørere til at satse forkert i deres dækvalg og endte med, at løbsledelsen måtte tage den drastiske beslutning af aflyse klassens finale samt løb for yderligere to klasser. Der blev derfor ikke kåret nogen finalevinder, men såvel Jan Magnussen, Roskilde, som Casper Elgaard, Egå, blev noteret for hver en sejr i et kvalifikationsheat.
 

Regnen begyndte allerede at sætte sit spor under første kvalifikationsheat, hvor netop Jan Magnussen og Casper Elgaard var kommet bedst fra start. Allerede på første omgang valgte såvel Jan Magnussen som John Nielsen, Randers, dog at gå i pit for at skifte fra tørvejrs- til regnvejrsdæk, hvilket satte dem mere end en omgang tilbage. Og da regnen ikke tog til i styrke, viste det sig som en fejlbeslutning.


Jan Magnussen var kortvarigt i front for det første kvalifikationsheat, men endte med at vinde det andet
(Foto: CN Photo)

I stedet var det Ronnie Bremer, Hvidovre, som kom i front, men han blev midtvejs i kvalifikationsheatet indhentet af Casper Elgaard, der vandt mens Mikkel C. Johansen, Slagelse, fik hentet sig en tredjeplads.

Til andet kvalifikationsheat var regnen blevet så kraftig, at løbet blev startet under safety car. Her var det Martin V. Jensen, Hinnerup, der havde en kort stjernestund som løbets førende, inden han blev overhalet af Ronnie Bremer, som herefter førte foran Jesper Egebart, Vejle. Men fra en startposition allerbagest i feltet kom Jan Magnussen strygende og overhalede den ene konkurrent efter den anden, og selv om løbsledelsen valgte at stoppe løbet tre omgange før tid, var han nået frem på førstepladsen, inden det skete.


Regnen gjorde forholdene meget vanskelige for deltagerne i andet kvalifikationsheat og medførte en aflysning af finalen
(Foto: CN Photo)

Kun en enkelt kører var røget af banen på grund af regnen, men da nedbøren blev så voldsom, at deltagere i andre klasser aquaplanede af banen på langsiden, traf løbsledelsen beslutningen om at stoppe yderligere kørsel på banen under henvisning til force majeure.

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - DTC
  •