Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Det var vådt. Meget vådt!

Special Saloon 
18/08/14 

En våd og blandet weekend på Ring Djursland var hvad Christian Siepmann og CS Racing kunne vende hjem fra søndag aften.
Den fragtmandsblå BMW var hurtigste bil i S-GT-klassen, mere end et sekund hurtigere end da First Stop SSC-klassen gæstede Ring Djursland for godt to måneder siden. Det gav blod på tanden for teamet:
 

- Der er et godt greb i banens nylagte asfalt, og ændringerne på bilen henover sommerferien ser ud til at have virket. Bilen kører bare stærkt, fortalte Christian Siepmann efter tidtagningen.


Ændringerne på den fragtmandsblå BMW M3 E92 har virket
(Foto: Gripping Media)

Det var nu ikke fordi, det århusianske BMW-team havde en problemfri weekend. I det første heat, som blev kørt sidst på eftermiddagen lørdag, var den lynhurtige BMW forrest i sin klasse og nummer tre generelt, men med få omgange tilbage måtte Christian lade bilen køre i pit.

- Der var pludselig en masse mislyde fra bilen, så jeg kørte i pit for at undgå en forværring af den skade, der nu måtte være. Det viste sig at være de nymonterede bremsekalibre, som udvidede sig på grund af varmen og gik på fælgene.

- Mekanikerne fik heldigvis styr på det ret hurtigt, så bilen var klar til race igen søndag - men det var ærgerligt at gå glip af gode point, siger Christian Siepmann.


Lørdag satte Christian Siepman personlig rekord på Ring Djursland
(Foto: Gripping Media)

Søndag formiddag kunne CS Racing og resten af SSC-feltet køre på banen igen. Denne gang var det mildest talt svære forhold på den djurslandske asfalt - banen var våd, men med et tørt spor.

- De fleste i feltet satsede på tørvejrsdæk, og det gik også OK indtil det begyndte at regne igen…, siger Christian Siepmann, der kunne gennemføre løbet, dog med meget lav fart.

Da klassens sidste løb skulle køres, havde regnen taget til i styrke, og store vandpytter dækkede områder af banen. Inden starten valgte Christian og flere andre kørere at stoppe mens legen var god og køre i pit. Kort tid efter valgte løbsledelsen at stoppe løbet og aflyse resten af weekendens løb.


Christian Siepmann var godt tilfreds med aflysningen af det sidste løb
(Foto: Gripping Media)

- Der var så meget regn, at man intet kunne se foran sig, og det er for farligt. Racerløb gælder om at køre stærkt og helt til grænsen, men det er kun dumt at fortsætte når man kører i blinde, fortæller Christian, der er helt enig i løbsledelsens beslutning:

- Det var farligt derude, og det kunne have endt rigtigt grimt. Det var en god og sund beslutning, som jeg respekterer fuldt ud. Jeg tror heller ikke at der var en eneste blandt publikum som følte sig snydt - det var ret ekstreme forhold!

Der går kun to uger, før CS Racing og First Stop SSC igen er at finde på en dansk racerbane. Denne gang gælder det årets største racerløb på dansk grund; Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Her viser vejret sig forhåbentlig fra sin bedste side, når publikum igen er klar til at nyde godt racerløb med spændende biler.

CS Racing
Gripping Media

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her