Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Medaljekampen i Formel Ford går ind i den afgørende fase

Formel Ford - DK 
14/08/14 

Årets tredjesidste mesterskabsafdeling køres i weekenden på Ring Djursland
Kampen om at blive det næste navn i den lange række af Danmarksmestre i Formel Ford, som bl.a. tæller Formel 1-køreren Kevin Magnussen, går nu for alvor ind i sin afgørende fase.
Det sker, når årets tredjesidste mesterskabsafdeling i den kommende weekend køres på Ring Djursland.
 

Frederik Schandorff, Rønde, er favorit til at tage titlen. Chaufføren i den sorte Mygale har som den eneste i denne sæson vundet løb på samtlige de baner, som Formel Ford-klassen i denne sæson har besøgt, og sammen med en stribe anden- og tredjepladser har det givet ham en meget solid føring i toppen af tabellen. Rent faktisk er hans forspring så stort, at meget skal gå galt, hvis ikke han også efter denne weekend vil være i front. Flere kørere har dog hen over sæsonen presset Frederik Schandorff, der i øvrigt gjorde rent bord, da Formel Ford-klassen sidste gang gæstede Ring Djursland.


- Jan Jønck, Frederik Schandorff og Mathias W. Smith var i front ved forrige DM-afdeling på Ring
(Foto: Henning Smed)

Jan Jønck, Skødstrup, må betegnes som den største rival, specielt efter at han ved klassens seneste mesterskabsafdeling på Kinnekulle Ring i Sverige scorede to sejre og en fjerdeplads. Den unge østjyde har fået fart i bilen, og kan han have mere held sprøjten end ved sine første starter på Ring Djursland, vil han kunne udfordre Frederik Schandorff. Mathias W. Smith, Nibe, har været lidt i samme situation. Til tider lynende hurtig, men også forfulgt at dumme uheld, så han endnu ikke har taget en sejr i årets løb. Til gengæld understreger hans stribe af fem andenpladser, at nordjyden har potentialet til at nå helt til tops.


Kasper Larsen (30) fik sin Formel Ford-debut på Ring Djursland i forsommerren og vender nu tilbage
(Foto: Henning Smed)

Tre andre kørere, som også forventes at blande sig i pokalkampen, er Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, Nicklas Ingemann, Vejle, og Kasper Larsen, Aalborg. Sidstnævnte har ikke været med i klassen fra sæsonstart, men har hurtigt lært sig gamet, efter at han for to-og-en-halv måneder siden fik sin Formel Ford-debut på netop Ring Djursland. Senest lykkedes det nordjyden at hente en anden- og en tredjeplads ved løbet på Kinnekulle Ring..

Kørerforeningen for Formel Ford

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •