Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Jan på jagt efter revanche

Formel Ford - DK 
14/08/14 

Formel Ford feltet afvikler i den kommende weekend sæsonens 5. DM-afdeling på Ring Djursland på Jyllands næsetip. Banen har allerede været på kalenderen én gang i år, men ved den lejlighed blev det ikke den bedste oplevelse for Jan. Det er han fast besluttet på at lave om på i den kommende weekend.
 

Den traditionsrige bane ved Kolind på Djursland er berygtet for sine store højdeforskelle og blinde sving, og derfor var det med en vis spænding, at Jan Jønck og det øvrige felt første gang besøgte banen i slutningen af maj måned. Jan fik hurtigt kørt sig ind på banen og var egentlig ganske fortrøstningsfuld forud for weekendens 3 heats, men desværre blev han ramt af det ene uheld efter det andet. Weekendens udbytte blev derfor blot en enkelt 4. plads og 2 DNF – og det resultat er Jan meget opsat på at forbedre i den kommende weekend.


(Foto: Jan Jønck Presse)

”Resultaterne fra vores første besøg på Ring Djursland pynter ikke på mesterskabsstillingen. Det var super ærgerligt, for jeg synes faktisk, at jeg ret hurtigt fik krammet på banen,” siger Jan. ”Desværre blev jeg ramt af flere forskellige tekniske defekter, og det udviklede sig til lidt af en mareridtsweekend. Det skal der laves om på nu, og jeg føler mig overbevist om, at vi har momentet til det.”

Siden den ærgerlige weekend i 2. afdeling af mesterskabet har Jan været inde i en rigtig god stime, godt hjulpet på vej af en racer, der bliver bedre og bedre. De 6 heats, som er afviklet i den mellemliggende periode har budt på 3 sejre og 2 andenpladser, og det betyder, at Jan pt. indtager den samlede 2. plads i kampen om mesterskabet. ”De 2 seneste afdelinger er forløbet rigtig godt. Bilen er bare blevet bedre og bedre, og efterhånden ved jeg præcist, hvor jeg har den henne. RS Competition har ydet en kæmpe indsats med at optimere raceren, og min tro på mig selv og mit team er bare blevet større og større,” supplerer Jan.


(Foto: Jan Jønck Presse)

Den gode stime betyder, at Jan har en reel chance i kampen om mesterskabet, og han er fast besluttet på, at der skal masser af point på kontoen i den kommende weekend. ”Nu kender jeg banen og ved, hvad der venter os. Jeg synes ikke, banen er helt så svær, som mange gerne vil gøre den til, og med vores nuværende form er jeg sikker på, at vi godt kan kæmpe med i den sjove del af feltet. Der er ingen tvivl om, at Ring Djursland stadig er en ordentlig mundfuld, og der venter mig helst sikkert en stor udfordring, men jeg går ind til weekenden med oprejst pande, og jeg tror på, at vi godt kan være med,” slutter Jan.

Der bliver godt fyldt op på Ring Djursland i den kommende weekend, for der er fuldt program med hele 6 forskellige klasser, her iblandt både DTC og Special Saloon Car. Mød op og hils på Jan og resten af RS Competition teamet. Der bliver drøn på!

Har du ikke mulighed for at følge løbet direkte fra tilskuerpladserne, kan du følge med online på www.raceresult.dk, hvor du skal klikke på menupunktet ”Live Timing.”

Jan Jønck Presse
Jens Hvas


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •