Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

VM-udfordring for Kim Madsen og Line Lykke Jensen

WRC 
13/08/14 

World Rally ChampionshipEn ny, stor og ikke mindst anderledes udfordring venter Kim Madsen og Line Lykke Jensen fra Slagelse senere på måneden. Det sker, når makkerparret fra Peugeot Sport Dealer Team DK i dagene fra 21. til 24. august stiller til start i årets Rallye Deutschland – niende afdeling af verdensmesterskabet i rally.
 

”Tanken opstod en gang i vinter, hvor jeg tænkte, at det kunne være sjovt at prøve sådan et stort løb,” fortæller Kim Madsen. ”Jeg har altid drømt at prøve at køre et stort udenlandsk løb og gerne et VM-rally. Og nu skulle det være.”


Kim Madsen og Line Lykke Jensen står overfor karrierens største udfordring, når de starter i Rallye Deutschland
(Foto: Rallypics.dk)

Kim Madsen og Line Lykke Jensen har i godt et år deltaget i kampen om Danmarksmesterskabet i rally og danske rallysprints med deres nye Peugeot 208 R2.

”Det er en bil, der kører i en klasse, som er forholdsvis stor i udlandet,” forklarer Kim Madsen. ”Der er stor forskel på typer af rallybiler. Vores Peugeot 208 R2 har vist sig at være en moderne og stabil rallybil, hvilket er en nødvendighed, for det er mange kilometer, vi skal køre i Rallye Deutschland.”

Rallye Deutschland består af 18 hastighedsprøver med en samlet længde af 326 kilometer – svarende til tre DM-rallyer – og tæller man transportetaperne i løbet med, når man op på over 1.300 kilometer, som skal tilbagelægges i løbet, der får base i Trier tæt ved Luxembourg.

”Jeg har aldrig været der nede og kikke, men jeg har altid synes, at det har været et fedt område, når man har set reportager fra løbet på TV,” forklarer Kim Madsen om valget af stedet for sin første VM-start. ”Vi gik i gang med forberedelserne til løbet for et par måneder siden, for der er mange ting, man skal sætte sig ind i. Reglerne er ikke bare som i et DM-rally, og der er andre måder, man gør tingene på.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen indtager aktuelt førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen efter to sejre og en andenplads i årets fire hidtil kørte afdelinger.


Der er intet mindre end 27 biler til start i den klasse i VM-løbet, hvor Peugeot Sport Dealer Team DK’s Peugeot 208 R2 skal deltage.
(Foto: Rallypics.dk)

”Vi har ikke en ambition om at skulle opnå et konkret resultat, for der er trods alt 27 R2-biler til start,” siger Kim Madsen. ”For os gælder det om at få en kanon oplevelse, at prøve at køre et VM-løb og så at måle sig mod nogle udlandske kørere.”

”Det bliver spændende. Vi glæder os vanvittigt meget, men det bliver også et krævende løb. Det er et løb, som tager en uge for os.”

Peugeot Sport Dealer Team


Læs mere om:
  • Tyskland
  • 24/08/14 - Tyskland - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: