Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Auto-G DTC-serien vender tilbage til Ring Djursland

DTC 
12/08/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDen 16.-17. august genoptages kampen i dansk bilsports superliga
En lang sommerpause er overstået, når deltagerne i Auto-G Danish Thundersport Championship i den kommende weekend genoptager kampen om årets mesterskab.
Det sker, når klassen med de amerikanske racerbiler efter et års fravær vender tilbage til Ring Djursland for at afvikle årets Auto-G DTC Race Weekend.
 

I de 24 måneder, der er gået siden klassens seneste visit på racerbanen på Jyllands næsetip, er der sket meget. Feltet er vokset, og der er kommet større variation, da de oprindelige Chevrolet Camaroer nu er blevet suppleret med en række Ford Mustang- og Dodge Challenger-biler. Men det er stadig cremen af den danske bilsport, som stiller til start.


Jan Magnussen og Casper Elgaard har lagt sig i front i kampen om dette års Auto-G Danish Thundersport Championship, som genoptages den 16.-17. august på Ring Djursland
(Foto: CHPhoto.dk)

Kampen om årets Auto-G Danish Thundersport Championship har indtil videre udviklet sig til en duel mellem Team Telesikrings Jan Magnussen, Roskilde, og den tidligere firdobbelte mester, Casper Elgaard, Egå. Jan Magnussen har scoret to finalesejre, Casper Elgaard en enkelt, men deres øvrige resultater i årets kvalifikationsheat betyder, at det blot er et enkelt point, der adskiller de to i toppen af tabellen. Ved den kommende løbsweekend på Ring Djursland fortsætter de deres indædte duel om mesterskabsføringen.

Men Auto-G DTC Race Weekend bliver ikke kun en duel mellem de to eksmestre. John Nielsen, Randers, halter måske efter i tabellen, men veteranen har måttet sidde over i en af forårssæsonens afdelinger, og han jagter fortsat sin første danske mesterskabstitel siden 1975. Men modstanden begrænser sig ikke til den tidligere Le Mans-vinder. De bedste kørere fra den norske NTCC-serie kommer også til start, ligesom den nye generation af unge Auto-G DTC-kørere anført af Nicki Petersen, Hornslet, Jesper Egebart, Vejle, og Michael Markussen, Kolding, også banker på.

Ring Djursland bliver er den fjerde forskellige bane i træk, som kørerne i Auto-G Danish Thundersport Championship i denne sæson skal kæmpe på, og den kommer til at give dem en række udfordringer.

Dette skyldes ikke blot, at banen er Danmarks mest kuperede, men også, at det er en bane, hvor der praktisk taget ikke er nogen testmuligheder, så derfor vil den indledende 30 minutter lange træning og ditto tidtagning give deltagerne værdifuld køretid, inden det går løs med de to kvalifikationsheat og den afgørende finale søndag.

Stillingen i Auto-G Danish Thundersport Championship:

Pl.KørerPoint
1.Jan Magnussen154
2.Casper Elgaard153
3.Marius Nakken104
4.Nicki Petersen96
5.Ronnie Bremer92
6.John Nielsen73
7.Jesper Kilstrup Egebart66
8.Patrick Egsgaard60
9.Anders Fjordbach45
10.Michael Markussen41
11.Molly Pettit40
12.Mikkel C. Johansen37
13.Elling Sebastian Aarvik34
14.Bjarne Nordal32
15.Nicolai Eberhard31
16.Jesper Sørensen29
17.Martin V. Jensen27
18.Henrik Ziegler23
19.Henrik Kristensen12
20.Stephan Høyer8
21.Roger Hermansen3

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - DTC
  •