Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Dansk supertalent fører populær europæisk racerserie

ADAC
Formel Masters 

09/08/14 

19-årige Mikkel Jensen har på rekordtid markeret sig i europæisk motorsport og fører nu det tyske ADAC Formel Masters-mesterskab. Nyt samarbejde med Formula Racing skal bane vejen for en potentiel Formel 3-karriere.
 

Et af de danske motorsportstalenter, man bør holde øje med i disse tider, er Mikkel Jensen. Den 19-årige århusianske racerkører har på blot fire år kæmpet sig fra en debut i karting til en føring i det tyske ADAC Formel Masters, som skal forsvares på Slovakia Ring denne weekend.

— Jeg ser virkelig frem til weekendens løb, lyder det fra Mikkel Jensen, som fører serien med totalt 187 point og 27 point foran den nærmeste konkurrent, Maximilian Günther.

— Jeg har kørt på banen før, og det er en virkelig hurtig bane med lange lige stræk, så der skal nok blive masser af infight og overhalinger, spår den unge racerkører.

Den unge århusianer debuterede i gokart i 2010, og efter en succesfuld test allerede i slutningen af 2012 kunne Mikkel Jensen sidste år sætte sig i sædet i en ADAC Formel Master-racer for Lotus. Et anerkendt hold, som også har haft stjerner som Sebastian Vettel og Mika Häkkinen i stald.

Et teamskifte forud for 2014-sæsonen betyder imidlertid, at Mikkel Jensen i år kører for det østrigske Neuhauser Racing. Dette har for alvor sat skub i karrieren, for efter 12 løb med i alt fire sejre, tre polepositions og flere podieplaceringer har det unge talent kunnet drage på sommerferie med en suveræn mesterskabsføring i kufferten.

— Det er naturligvis en hel fantastisk følelse at være i spidsen af mesterskabet, ikke kun for mig, men også for teamet, lyder det fra Mikkel Jensen.

Der er nu fire løbsweekender tilbage af sæsonen, og da hver weekend indeholder tre løb á 25 minutter, er der stadig rigeligt med udfordringer i vente for den unge racerkører, som tildeler sit team en stor del af æren for sine gode resultater.

— Jeg føler mig rigtig godt tilpas hos Neuhauser Racing. Det er min anden familie, og når jeg ikke sidder i bilen, diskuterer jeg race og opsætninger med mine mekanikere. Vi har en god kemi, og det har givet mig de resultater, som jeg manglede sidste år.

ADAC Formel Masters er en af de mest populære formelserier i Europa og har været rugekasse for mange topkørere. Bilerne er opbygget som rigtige Formel 1-racere, komplet med vinger og åbne hjul, men i mindre skala. De er udstyret med identiske 1,6-liters Volkswagen-motorer og vejer 570 kg.

Strategisk samarbejde med Formula Racing
Det åbenlyse talent, viljestyrken og ikke mindst de gode resultater er direkte årsager til, at Formula Racing har valgt at indgå et strategisk samarbejde med Mikkel Jensen, som fra flere sider spås en lovende karriere i international motorsport.

— Jeg er virkelig glad for at være blevet en del af Formula Racing, som i kraft af et bredt netværk kan give mig de helt rigtige sportslige muligheder for at rykke op i en ny serie til næste sæson, lyder det fra Mikkel Jensen.

— Der er mange ting, som skal falde på plads, men hvis jeg får muligheden for det, vil jeg utrolig gerne videre til Formel 3 i 2015. Naturligvis er Formel 1 det ultimative mål, men vi bliver nødt til at sætte nogle delmål, som vi kan arbejde fokuseret efter, forklarer danskeren.

— Lige nu gælder det ADAC Formel Masters. Jeg vil vinde mesterskabet, og så må vi se, hvad næste år byder på. Det er klart, at en mesterskabssejr i år vil forbedre mine chancer for at rykke videre til Formel 3 i næste sæson.

Tidsplan for ADAC Formel Masters på Slovakia Ring 8.-10. August

Fredag 8. august
14.20 — Træning

Lørdag 9. august
10.35 — Kvalifikation
14.30 — RACE #1 (25 minutter)

Søndag 10. august
10.40 — RACE #2 (25 minutter)
14.30 — RACE #3 (25 minutter)

Følg Mikkel Jensen LIVE via livetiming og livestreaming på
adac-motorsport.de

Formula Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Slovakia Ring
  • 10/08/14 - Slovakia Ring - ADAC Formel Masters
  •