Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen vil tilbage på podiet

SportsCar
Championship 

08/08/14 

Efter en skuffende fjerdeplads på Indianapolis har Jan Magnussen og Antonio Garcia fyldt patroner i geværet og sigter efter en ny TUDOR-sejr på Road America denne weekend.
 

Jan Magnussen og Antonio Garcia vil udbygge føringen i det amerikanske TUDOR-mesterskab, og det skal ske ved at køre den gule Corvette C7.R #3 først over målstregen på Road Atlanta denne weekend.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Jeg blev ramt af en modstander på Indianapolis og røg af banen, hvilket gjorde det svært for os at tage den femte sejr i år, lyder det fra Jan Magnussen.

— På den positive side kørte bilen suverænt og lod os hente de fleste tabte placeringer tilbage, selvom vi er blevet straffet lidt af Balance og Performance-opdateringerne, som skal udjævne styrkeforholdet mellem bilerne i klassen.

Jan Magnussen og Antonio Garcia fører mesterskabet i den benhårde GTLM-klasse, og duoen er optimistisk forud for weekendens løb, som afvikles på en bane, der er velkendt af såvel kørere som teamet bag Corvette Racing.

Den godt 6,5 kilometer og 14 sving lange Road America er nemlig hjemsted for de årlige Le Mans-tests, som Corvette Racing afvikler forud for den franske klassiker, og seks gange har teamet vundet en klassesejr på den berømte racerbane.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Det er et fantastisk sted. Første gang jeg kørte på Road America var i en Champ Car (amerikansk pendant til en Formel 1-racer, red.), og jeg har stadig en kæmpe respekt for banen, forklarer Jan Magnussen.

— Den har nogle ekstremt hurtige kurver, hvor det kan ende i et voldsomt crash, hvis du laver fejl. Det er et sted, hvor de dygtige og modige kan skabe en forskel, og det er nok derfor, at rigtig mange racerkørere har Road America på listen over deres favoritbaner.

Corvette Racing testede den nye C7.R på Road America så sent som i maj, og banen var også det første sted, den nye racerbil blev testet for præcis ét år siden.

— Når vi Le Mans-tester på Road America kører vi typisk med lav downforce, som er nøglen til hurtige omgange på Le Mans. Jeg tror, at vi vil køre med en anderledes opsætning i denne weekend, fordi bilen skal passe 100 procent til Road America og ikke Le Mans, forklarer Jan Magnussen.

— Men som sagt har styrkeforholdet i GT-klassen ændret sig siden sæsonens første løb, og vi har ikke længere det overskud, som vi havde tidligere. Feltet ligger tættere nu, så det bliver uden tvivl en weekend, hvor der skal kæmpes for sagen.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Road America
  • 10/08/14 - Road America - SportsCar Championship
  •