Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff forsvarede sin DM-føring

Formel Ford - DK 
05/08/14 

Tre top 3-placeringer – herunder en løbssejr – var medvirkende til, at Frederik Schandorff ved weekendens mesterskabsafdeling på Kinnekulle Ring kunne forsvare føringen i kamp om det danske mesterskab for Formel Ford.
 

”Det var en god weekend,” siger Frederik Schandorff. ”Nu har jeg vundet løb på alle de fire baner, som vi i år har kørt på, og været på podiet i alle de løb, jeg har deltaget i, og det er der ingen andre, som har gjort i år.”


Frederik Schandorff forsvarede sin DM-føring med blandt andet en sejr

”Kinnekulle-banen var i sig selv svær, men derudover havde jeg også mine egne udfordringer. I et løb var en konkurrent meget aggressiv, når jeg forsøgte at passere ham. Jeg valgte at trække mig, for det er vigtigt at komme hjem, når man kæmper med om et mesterskab.”

En sejr, en andenplads og en tredjeplads kunne Frederik Schandorff notere sig for på Kinnekulle Ring.

”Efter weekenden har jeg et forspring på 68 point, og det er jeg rigtig glad for, for vi har kun tre afdelinger af mesterskabet tilbage, og der er 75 point at køre om i hver afdeling,” siger han. ”Selv om det måske var en svær weekend, så er jeg glad for resultatet.”

For lillebror Christian Schandorff var mødet med Kinnekulle Ring en svær oplevelse.

”Torsdagen før løbet havde vi to testpas på banen, så vi kunne lære den at kende, men desværre endte jeg med at ryge udenfor asfalten og sætte bilen i væggen,” siger Christian Schandorff. ”Det gav lidt ekstraarbejde for teamets mekanikere, men de sørgede for at gøre bilen klar igen til næste dags tidtagning.”


Christian Schandorff gennemførte to af de tre løb på Kinnekulle Ring

Christian Schandorff satte niendebedste tid, men formåede i løbene at klare sig bedre.

”Det første og det tredje løb var ganske gode. Her blev jeg begge gange nummer syv,” siger Christian Schandorff. ”Men i løb nummer to måtte jeg udgå.”

”Jeg kæmpede med en konkurrent og var foran ham, da jeg blev ramt bagfra, så vi begge røg af banen. Heldigvis skete der ikke det store ved bilen, men det var ærgerligt, at vi skulle ende der. Heldigvis kunne mekanikerne få gjort bilen klar til næste løb.”

For første gang i år kunne CF Racing konstatere, at der var forskel på Pirelli-dækkene i den danske Formel Ford serie, især i det sidste løb. To af konkurrenternes biler var udstyret med dæk, som kunne køre meget stærkere end de andre biler på den første hele omgang efter starten (hvor alle har kolde dæk), hvor bl.a. den ene bil satte næsthurtigste tid og sin hurtigste tid på omgangen efter og ellers kunne holde performance resten af løbet i en næsten vandret linje, modsat de andre teams biler, som opbygger hastighed de første to tredjedele af heatet og når til maksimum for derefter at falde ned igen, hvilket er en normal karakteristik for racer slicks i løb.

Vi håber fra CF Racing, at alle kører på ens dæk i resten af sæsonen.

Næste afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab finder sted på – Ring Djursland – den 16.-17. august.

CF Racing


Læs mere om:
  • Christian Schandorff
  • Frederik Schandorff
  • Kinnekulle
  • 27/07/14 - Kinnekulle - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS