Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

62 rallykørere starter i Tvilum Rally Show

Rally 
05/08/14 

Der bliver fuldt hus, når den 36. udgave af Tvilum Rally Show på fredag køres i det store industriområde i Fårvang mellem Viborg og Århus. I hvert fald målt på antallet af deltagere. Intet mindre end 62 rallykørere har tilmeldt sig rallysprintet, så det bliver et arrangement uden ventetid og pauser, der venter publikum, når den første bil bliver sendt afsted ud på hastighedsprøven fredag eftermiddag klokken 17.
 

Udlandet er også repræsenteret ved årets Tvilum Rally Show. Fra Norge kommer Joar André Obrested med sin Ford Fiesta R2, mens Sverige bliver repræsenteret ved Ebbe Nilsson, der i de tidligere udgaver af løbet har gjort en god figur i sin hurtige Ford Puma Kit Car.

Kampen om den generelle sejr ved Tvilum Rally Show kommer dog efter alt at dømme til at blive et rent dansk opgør, og der er lagt op til en hård duel mellem to af tidens hurtigste ekvipager i dansk rallysport. Christian Jensen, Ans, har vundet finalen i de tre sidste udgaver af finalen, men til denne sæson er han skiftet til en helt ny Peugeot 208 T16, som han for første gang skal køre med på hastighedsprøven i Fårvang. Hans værste rival Ib Kragh, Juelsminde, har derimod den fordel, at han flere gange tidligere har deltaget i netop Tvilum Rally Show med sin bil – den Peugeot 207 Super 2000, som han aktuelt fører kampen om Danmarksmesterskabet med.


Christian Jensen går efter sin fjerde sejr i træk ved Tvilum Rally Show – denne gang i en ny bil

De to kombattanter vil dog med garanti blive åndet i nakken af kørere, som godt nok ikke sidder bag rattet af firhjulstrukne rallybiler, men som har tro, vilje og ønske om at give dem konkurrence til stregen.

Kenneth Madsen, Dianalund, har med sin Suzuki Swift Maxi 2000 i de seneste to år været bedste mand i en tohjulstrækker, men han bliver udfordret. Den tidligere dobbelte Danmarksmester Brian Madsen, Slagelse, vender tilbage med netop den Peugeot 306 Maxi, som han i 2010 ikke blot blev bedste 2WD-kører med i den ordinære konkurrence, men som han også slog Christian Jensen og Ib Kragh med i finalen! Og Kim Boisen, Broager, og Jørgen Hansen, Slagelse, sørger med deres BMW og Porsche for, at der også vil være nogle dramatiske baghjulstrækkere, som er med i topkampen.


Ebbe Nilsson starter atter med sin hurtige Ford Puma Kit Car ved Tvilum Rally Show i Fårvang

Traditionen tro er der gratis adgang til såvel Tvilum Rally Show, der skydes i gang med det første af tre indledende heats klokken 17. Finalen køres klokken 20.40, men ind imellem disse to tidspunkter kommer der også til at ske meget andet på hastighedsprøven. De to lokale motorcykelklubber MC Shepherds og Oldboys MC giver eksempelvis den yngste del af publikum muligheden for at opleve et tur på bagsædet af deres maskiner, mens den ellevte udgave af Tvilum Classic Show også afvikles.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 08/08/14 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: