Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Jan Magnussen kørte penge ind til Riget

CHGP 
04/08/14 

CHGPJan Magnussen gav den gas på Bellahøj i weekenden — både i Copenhagen Historic Grand Prix og som ambassadør for Race for Riget, der skænkede næsten 450.000 kroner til Rigshospitalet.
 

Ikke bare én, men to gange måtte Jan Magnussen på podiet under weekendens Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København. Første gang for at modtage pokalen for sin andenplads i Pro/Am-løbet — anden gang for at overrække en solid check til Rigshospitalet.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Det har endnu en gang været en hel fantastisk weekend i København, lyder det fra Jan Magnussen søndag aften.

— Jeg nyder virkelig at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix, både på grund af det sjove race i de klassiske biler, men ikke mindst på grund af den gode stemning blandt tilskuere og kørere.

Jan Magnussen stillede traditionen tro op i det royale Pro/Am-løb, hvor han sammen med Andreas Rolner i dennes Porsche 911 fra 1965 skulle kæmpe mod konkurrenter som Tom Kristensen og HKH Prins Joachim.

Et løb, som duoen sidste år vandt, men som i år ikke forløb helt uden problemer, da Jan Magnussen i lørdagens heat kom i karambolage med en Volvo og måtte fortrække til pitten for at få rettet en forskærm ud.

De dyrebare minutter i pitten betød, at Jan Magnussen og Andreas Rolner endte bagest i feltet og således måtte starte fra sidste startposition i søndagens finaleheat.

— Det blev til gengæld et rigtig fedt løb med masser af overhalinger, og vi manglede faktisk kun at hente én konkurrent, da løbet blev flaget af, fortæller Jan Magnussen, som undervejs præsterede løbets hurtigste omgangstid.

Foran Magnussen og Rolner lå nemlig Tom Kristensen og HKH Prins Joachim, som i deres Lotus Cortina krydsede målstregen på en førsteplads og sikrede sig sejren med knap tre sekunders afstand ned til Magnussen og Rolner.


(Foto: Fluxdon Photography)

Jan Magnussen plejede i denne weekend også sin nye rolle som ambassadør for det velgørende event Race for Riget, som for femte gang blev afviklet i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix.

I en time både lørdag og søndag kunne publikum købe sig til en tur i stort felt af eksotiske sportsvogne og racerbiler med kendte profiler bag rattet, og de indsamlede midler gik ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

— Race for Riget har på få år udviklet sig til en rigtig god tradition, som både racerkørere og ikke mindst publikum støtter op omkring, lyder det fra Jan Magnussen.

— Det bedste ved Race for Riget er jo, at det giver noget til alle. De, der køber en billet får en oplevelse, de aldrig glemmer, og Rigshospitalet får en hjælpende hånd til at udvikle BørneUngeProgrammet.

Der blev i alt kørt 444.400 kroner ind til det godgørende formål, hvilket overgår sidste års rekordbeløb med mere end 100.000 kroner.

Den store check blev overrakt til repræsentanter fra Rigshospitalet af Jan Magnussen, som sammen med sin teamkammerat i den europæiske Le Mans-serie, Mikkel Mac, selv nåede at køre godt 80.000 kroner ind i Formula Racings to Ferrari-modeller.

— Med dette års bidrag har Race for Riget på fem år givet over én million kroner til Rigshospitalet, og jeg er naturligvis stolt at repræsentere et sådant initiativ, lyder det fra ambassadøren.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 03/08/14 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS