Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tredje sejr til Marco Wittmann på Steiermark

DTM 
04/08/14 

DTMHårde straffe og diskussioner i baggrunden
Spændende var den, den sjette runde i Deutschen Tourenwagen Masters (DTM) på Red Bull Ring. BMW køreren Marco Wittmann sikrede sin tredje sejr i sæsonen, og kan se sin føring blive større og større... Men der var også diskussioner ...
 

Lige i starten kunne pole-sitter Robert Wickens udplacere med de to BMW kørere Augusto Farfuss, som var startet fra anden position, og Timo Glock. Allerede på de første godt fem runder, havde Mercedes køreren udvidet sin føring over Farfus til 2,145 sekunder.


Marco Wittmann
(Foto: DTM Media)

Men kun et par omgange senere blev Wickens forfulgt tættere og tættere af BMW køreren fra Brasilien. Omkring efter omgang var Robert Wickens og Augusto Farfus involveret i en spændende duel.

Men efter 23 af 47 omgange, lykkedes det for Farfus at indhente den førende Mercedes og overtage spidsen. Men det varede ikke længe, ​​fordi kun to omgange senere hedder den førende af det sjette DTM løb igen kaldes Robert Wickens. Hans nærmeste rival, Farfuss, mister også sin andenplads til sin rival Marco Wittmann, der hermed indledte sin jagt på den forankørende Mercedes.

Men så kom chokket: løbsarrangørerne havde i mellemtiden besluttet, at Robert Wickens team, havde frigivet canadieren på en usikker måde fra pit stoppet, og givet ham en "drive-through" straf. Da teamet ikke mente det var retfærdigt, undlod de at informere køreren om straffen, men foretrak at diskuttere med løbsledelsen, med det resultat at Robert Wickens, eftersom han ikke gennemførte sin drive-through straf, i stedet fik det sorte flag - en diskvalificering.


Marco Wittmann, omgivet af Augusto Farfus og Timo Glock
(Foto: DTM Media)

Dermed overtog BMW køreren Marco Wittmann føringen af løbet, og gav den ikke fra sig igen, i resten af løbets 47 omgange. Med Augusto Farfus på andenpladsen og Timo Glock på tredjepladsen, fik BMW ved det 6. løb i sæsonen en tredobbelt succes.

Timo Scheider sluttede som den bedste Audi på 5. position og også den andenplacerede i mesterskabet, Mattias Ekström samler med sine 6. plads vigtige punkter i mesterskabet. Christian Vietoris er på niende pladsen den bedste Mercedes-kører i løbet.


Timo Scheider
(Foto: DTM Media)

BMW køreren Marco Wittmann fører nu med 95 point, i den samlede stilling, fulgt af Audi kører Mattias Ekström med 52 point og BMW kører Bruno Spengler med 42 point.

Det syvende løb i sæsonen finder sted om 14 dage på Nürburgring GP banen.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 03/08/14 - Red Bull Ring - DTM
  •