Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Ricciardo i spændende løb

Formel 1 
27/07/14 

Årets hidtil bedste løb
Der var drama for alle pengene, trusler om regn, Safety Car og kamp om sejren på de sidste omgange. Sådan plejer Formel 1 ikke at være - og sådan plejer Det Ungarske Grand Prix slet ikke at være. Men sådan var det. Hvis du ikke så det, gik du glip af noget.
 

Ungarn og regn rimer ikke ret godt på hinanden. Slet ikke i F1 sammenhænge. Men det sker. Også i dag, eller i al fald sådan da. I al fald var banen fugtig, hvis ikke direkte våd, da løbet startede. Samtidig var der en konstant, men lidt flyvsk trussel om mere regn, og det var den kombination, der gav et løb der ikke var som de plejer at være

Der var SC på banen. Først var det Ericsson der skred rundt på den fugtige asfalt. Allerede inden SC nåede i pit, røg Grosjean af, og så blev SC på banen. Senere var det Perez, der flere gange havde været involveret i små skubberier. Men så blev han fanget af vand på kerben ved indkørslen til langsiden og kastede sin racer ind i pitmuren - SC på banen igen.

Disse uheld gav muligheder for andre end de sædvanlige to Mercedes’er. Hamilton var startet fra pitten og det kunne på forhånd give triste tanker om en kedelig eftermiddag med kun Rosberg i spidsen, men sådan skulle det altså slet ikke gå. SC perioderne gav også Hamilton en mulighed for fremdrift i feltet.

McLaren fik også muligheder efter den første SC periode. Magnussen kom pludselig ganske langt frem, men det var fordi han ikke pittede. Det gjorde Button, og han fik timet det fantastisk og kom ud på 2. pladsen. Da starten gik fik han endda presset sig forbi Ricciardo og overtog føringen. Men glæden var kortvarig. McLaren havde læst en anden vejrudsigt og satset på snarlig regn og sendt Button ud på intermediates. Det gav ikke bonus - og Button blev sendt ned bag i feltet.

Så kom Perez’ uheld. Det samlede feltet, men gav ikke de store forskydninger. Alonso kom i front af løbet og virkede som en mand der var interesseret i at blive der. I starten fik han god hjælp af Vergne, der lå på 2. pladen og i lang tid formåede at holde Mercedes bag sig. Hamilton fik dog presset sig forbi og kom i front for løbet, da Alonso skiftede dæk. Men hans eget dækskifte gik en lille smule langsomt og han kom ud bag Alonso.

På et tidspunkt deromkring lavede Vettel en snurretur på langsiden, ligesom Perez havde gjort, men forskellen var tydelig. Perez havnede i muren, Vettel rørte den let, og kørte videre.

De mange SC perioder, den våde bane og pitstoppene gav pludselig en duel mellem de to Mercedes kørerer. Med ham der startede fra pitten som nr. 3 og ham der startede fra pole som nr. 4. Eller duel skulle det nok ikke have været. Hamiltons dæk var slidte og Rosberg var hurtigste mand på banen. Men ikke en gang en direkte ordre fra pitten fik Hamilton til at flytte sig. Forståeligt, de kæmper om VM, og placeringer i enkelte løb er mindre væsentlige.

Mod slutningen af løbet kom flere kørere i dilemmaet - skulle man skifte dæk, eller satse. Ricciardo gik i pit og overlod igen føringen til Alonso. Vettel meddelte teamet via radioen at han ville blive ude. Han lå på en 8. plads, så det var hans eneste chance. Også Rosberg valgte de nye dæk, og kom ud bag Raikkonen og Massa. Men de friskere dæk hjalp ham på vej.

I front hentede Hamilton og ikke mindst Ricciardo ind på Alonso, Men at indhente og komme forbi er, som sagt ufattelig tit, to meget forskellige ting, Selv når der forskel på dækkene. Men bedst som man troede at det var Hamilton mod Alonso kom Ricciardo i et voldsomt angreb på englænderen, men australieren kom for langt ud i svinget.

Med fem omgange tilbage havde vi altså det, vi altid håber på - kamp om sejren. Og det var ikke engang sikkert hvem der egentlig skulle kæmpe om sejren. Men i andet forsøg lykkedes det Ricciardo at klemme sig forbi Hamilton. Og allerede en omgang senere smuttede han forbi Alonso. Og mens Ricciardo stak af blev kampen om sejren reduceret til en kamp om 2. pladsen.

Hamilton forsøgte sig, men blev afvist, og så kom Rosberg stormende bagfra og gik til angreb, og det reddede Alonsos 2. plads. Og Rosberg kunne ikke komme forbi Hamilton.

Så Ricciardo vandt foran Alonso, Hamilton, Rosberg, Massa, Raikkonen, Vettel, Bottas, Vergne og Button på en 10. plads.

Så et overraskende godt løb i Ungarn. Sæsonens hidtil bedste. Og Mercedes blev slået, fair and square. Og så, så er der sommerferie.

Og nå ja - hvis VIASATs redaktion skulle læse med her: Det er ikke Champagnegaloppen de spiller på podiet, men ouverturen til Carmen!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hungaroring
  • 27/07/14 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •