Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Insight Racing klar til årets højdepunkt

Blancpain GT
Endurance Series 

24/07/14 

Årets højdepunkt for Insight Racing with Flexbox er uden tvivl Total 24 Hours of Spa.
Og da det er et 24 timers løb, får man denne gang hjælp af Jason Yeomans som skal assistere teamets vanlige kørere, Martin Jensen og Dennis Andersen.
 

Denne klassiker køres som sædvanligt på Spa-Francorchamps banen i Belgien i Ardennerbjergene. Feltet der kun består af GT3 biler har et deltager antal på ikke mindre end 61 biler.

Det der er lidt specielt her, er præmietildelingen i de tre deltagende klasser - Pro Cup, Pro/Am Cup og Gentleman Trophy - for det er sådan at man tildeler points 3 gange i løbet af de 24 timer løbet varer. Det sker efter henholdsvis 6 timer, 12 timer og ved løbets slutning.


(Foto: Insight Racing)

Aktiviteterne starter allerede i dag med fri træning og kvalifikation. Fredag køres en Superpole ligesom der køres en bronzetest for Gentleman kørerne. Løbet starter lørdag kl. 16,30.

Martin Jensen, kører og teamchef:
"Vi er velforberedt til dette løb, og vi er allerede ankommet til banen med en rigtig god følelse, efter en test her tidligere på måneden.
Vores tilgang til løbet er at det er et sprintløb på 24 timer. I forbindelse med testen, kørte vi 2 sekunder hurtigere på en omgang end vi gjorde sidste år. Bilen er selvfølgelig opdateret men det er vore konkurrenter så sandelig også. Der bliver kamp til stregen."

"Vores mål er at få points ved hver tildeling efter de 6, 12 og 24 timer. Det betyder at vi skal være i top 10 gennem hele løbet. I 2012 kom vi hjem i en god placering, sidste år var vi noget uheldige, men vi ved at vi kan køre hurtigt her."

Dennis Andersen, kører:
"Vi har haft en god forudgående test, hvor vi fandt et godt setup. Hverken Jason eller jeg fik dog køretid nok, idet det virkede som at flere teams virkelig gav den gas og det afstedkom flere ulykker hvor der var rødt flag. Heldigvis havde vi ikke den slags uheld.

Jeg ser frem til løbet og jeg mener at vi både har en stærk bil og et stærkt setup. Det er altid spændende at køre på denne bane. Selve deltagelsen, det omskiftelige vejr ja, hele showet. Jeg nyder virkelig Spa banen.
Der kan ske så meget på de 24 timer, så vi må se om bilerne også bliver påvirket af effekten af racet. Hvis vi kan holde os ude af problemer, mener jeg at vi er gode nok til en top 5 placering."

Jason Yeomans, kører:
"Testen gik godt. Jeg havde et par store udfordring da jeg skulle vænne mig til bilen, men det var intet mod at lære Spa banen at kende. Især når man som jeg ikke har kørt her før. Jeg var langsommere end jeg havde regnet med, men det er dejlige ved data, her kan man virkelig se hvor man kan forbedre sig, så det er bare med at komme ud på banen og gøre det."

"Jeg tror at dette års race bliver et af de hurtigste, forudsat at det holder tørt selvfølgelig. Tempoet som mange af bilerne kørte med ved testen, var virkelig højt, så det i sig selv bliver en udfordring. Jeg tvivler ikke på teamets evner og er sikker på at vi nok skal stå distancen. Det drejer sig om at finde rytmen og være konstante, for at stå imod udfordringen fra konkurrenterne. Det er jeg sikker på at vi nok skal."

Insight Racing


Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 26/07/14 - Spa-Francorchamps - Blancpain GT Endurance Series
  •