Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen klar til fredagsrace

SportsCar
Championship 

24/07/14 

Jan Magnussen går efter en femte sejr i træk, når syvende afdeling af TUDOR-mesterskabet afvikles fredag aften dansk tid på Indianapolis i den amerikanske midtvest.
 

Hele fire sejre ud af seks mulige har Corvette-krigerne Jan Magnussen og Antonio Garcia indtil videre hentet hjem i det amerikanske TUDOR-mesterskab. På fredag går de efter den femte.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Det tegner til at blive et af sæsonens mest udfordrende løb for mig, ganske enkelt fordi jeg aldrig har kørt på banen før, lyder det fra Jan Magnussen.

Indianapolis Motor Speedway er en af de mest berømte racerbaner i Nordamerika, men selvom Magnussen med sine mere end 30 år i branchen har prøvet lidt af hvert, har han aldrig haft hjulene på den over 100 år gamle racerbane.

Der er tale om en klassisk amerikansk ovalbane, men med et ekstra afsnit, som tages i brug til TUDOR-løbet. I praksis betyder det, at bilerne forlader ovalen to steder på banen for at køre ind på et mere regulært baneafsnit indenfor ovalen.

— Jeg glæder mig helt vildt til at opleve Indianapolis, men det bliver noget af en opgave. Både kørere og ingeniører skal lære banen at kende, og vi har kun to træningssessions at gøre godt med, fortæller Jan Magnussen.

— Faktisk stod vi i samme situation på Watkins Glen for to løb siden. Her havde vi heller ikke nogen data fra tidligere løb at støtte os til, men fra første træning arbejdede vi intensivt med test af forskellige opsætninger, og til kvalifikationen havde vi en suveræn bil, som endte med at vinde løbet.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Jan Magnussen og Antonio Garcia er regerende 2013-mestre i den amerikanske Le Mans-serie, og indtil videre har makkerparret nu også taget føringen i det nye TUDOR United SportsCar Championship, hvor de som sædvanlig stiller op i GTLM-klassen i deres Corvette C7.R.

— Vi er nu mere end halvvejs fremme i sæsonen, og med en føring i både kørernes mesterskab samt i team- og konstruktør-mesterskaberne skal vi i højere grad til at tænke på sikre point frem for at satse hele butikken i første sving, forklarer Jan Magnussen.

— Men det betyder naturligvis ikke, at vi ikke går efter en femte sejr i træk!

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Indianapolis Motor Speedway
  • 25/07/14 - Indianapolis Motor Speedway - SportsCar Championship
  •