Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Helt ny udfordring for de danske Formel Ford-kørere

Formel Ford - DK 
23/07/14 

For første gang skal der køres en DM-afdeling på Kinnekulle Ring i Sverige
Det bliver på ukendt territorium, at de danske Formel Ford-kørere i den kommende weekend skal afvikle fjerde afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab.
Løbsafdelingen køres i Sverige, der ofte har lagt baner til mesterskabsafdelinger, men det er første gang, at det kommer til at ske på Kinnekulle Ring.
 

Kinnekulle Ring ligger mellem Lidköping og Mariestad og er en 2.072 meter lang bane, der er kendetegnet ved at have en enkelt decideret langside og utallige sving, hvoraf flere følger efter hinanden i et naturligt flow med visse højdeforskelle. Netop det forhold, at banen er helt ny i DM-sammenhæng, gør, at en stor del af feltet har valgt at drage til Sverige i god tid for torsdag at gennemføre testkørsler inden den egentlig del af konkurrencen starter med tidtagningen fredag eftermiddag.


Jan Jønck har indtil nu scoret to sejre i sin debutsæson i Formel Ford
(Foto: Morten Alstrup)

At ingen af deltagerne har erfaring med racerbanen bag rattet af en Formel Ford-racer, gør, at årets fjerde mesterskabsafdeling også kan blive årets mest åbne. Hidtil har sidste års bronzevinder, Frederik Schandorff, Rønde, haft en klar fordel af de erfaringer, han gjorde sig i sin debutsæson, så han har kunnet bringe sig i front for mesterskabet, men nu står han på helt lige fod med de kørere, som forsøger at udfordre ham.

Jan Jønck, Skødstrup, og Kean Kristensen, Charlottenlund, har allerede vundet løb i år og satser på at kunne udnytte den unikke situation til at score yderligere sejre, mens Mathias W. Smith, Nibe, håber på, at heldet – eller rettere uheldet – endelig må vende. Han er aktuelt toer i tabellen, men har ved flere lejligheder dels presset Frederik Schandorff, dels ligget til at skulle vinde. Senest på Padborg Park, hvor han måtte opgive en føring på grund af et løst speederkabel.


Mathias W. Smith jagter karrierens første Formel Ford-sejr på Kinnekulle Ring
(Foto: Morten Alstrup)

Formel Ford-feltet tæller denne gang et nyt navn. Eller rettere et gammelt navn. Det er Alex Stubberup Frederichsen, Lystrup, som gør comeback til klassen.

Alex Stubberup Frederichsen kørte sit første Formel Ford-løb som ungdomskører i 1997, og han blev nummer tre og fire i DM-tabellen i henholdsvis 1998 og 1999. I de seneste par år har han fungeret som klasserepræsentant, men kører nu sit første løb i klassen i 14 år. Det kommer til at ske bag rattet af Copytec Racings unikke Spectrum-racer. En lille fordel har han dog i forhold til sine kommende konkurrenter, og det er det faktum, at han sidste år deltog i et løb for historiske biler på netop Kinnekulle Ring.

www.formelford.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kinnekulle
  • 27/07/14 - Kinnekulle - Formel Ford - DK
  •