Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Sort uheld ramte danske Ferrari-kørere på Red Bull Ring

ELMS 
21/07/14 

En teknisk defekt under søndagens løb på Red Bull Ring ødelagde Formula Racings chance for øge føringen i European Le Mans Series — men fastholder position i toppen af mesterskabet.
 

Tredje afdeling af European Le Mans Series startede ellers perfekt med en pole til Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen. Et defekt baghjulsleje sendte dog senere den danske Ferrari-trio helt ud af kampen på Formel 1-banen Red Bull Ring i Østrig.


(Foto: Formula Racing)

— Det er brandærgerligt, især fordi alt andet er gået så godt i denne weekend, lød det fra en skuffet Jan Magnussen efter det fire timer lange løb.

— Vi havde nogle gode træningssessions lørdag, hvor vi fik trimmet bilen optimalt, hvilket hjalp os til at sætte hurtigste tid i kvalifikationen søndag formiddag. Helt som forventet var konkurrencen hård fra løbets start, men vi holdt et godt tempo, og jeg var meget optimistisk, indtil jeg pludselig kunne mærke på bilen, at der var noget galt.

Problemet skyldtes noget, som hverken kørere eller mekanikere kunne have forudset, nemlig et defekt baghjulsleje, som krævede en halv times arbejde i pitten. Dette var naturligvis mere end rigeligt til at sende den danske Ferrari-trio ud af kampen i GTC-klassen.

— Efter den gode kvalifikation havde vi virkelig sat næsen op til at udbygge vores føring i mesterskabet, og at noget så uheldigt som et defekt hjulleje skulle ødelægge chancen er bare ærgerligt, lyder det fra Mikkel Mac.


(Foto: Formula Racing)

Den røde Ferrari 458 GT3 kom dog på banen igen, og med Johnny Laursen i sædet fuldførte Formula Racing således også tredje afdeling af European Le Mans Series. Dette udløste et enkelt point, og trods skuffelsen fastholder det danske hold altså en position i toppen af mesterskabet.

— Vi havde absolut regnet med et bedre resultat i denne weekend, men sort uheld er svært at gardere sig imod, fortæller teamchef Allan Jørgensen.

— På den positive side fik vi for alvor bekræftet, hvor stærkt et crew, vi har bag os. Vi gik fra en ottendeplads i første træning til en suveræn etter i kvalifikationen, og indtil vi måtte fortrække til garagen, var vi helt fremme i feltet med en bil, som kørte optimalt.

Formula Racing og Ferrari #60 indtager med 42 point nu en foreløbig andenplads i mesterskabet med 12 point op til den førende Ferrari #73 fra russiske SMP Racing, mens Ferrari #71, også fra SMP Racing, indtager tredjepladsen med 41 point.

Fjerde afdeling af European Le Mans Series afvikles den 13.-14. september på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.

OPLEV FORMULA RACING I KØBENHAVN
Det vil den 2.-3. august være muligt at opleve det danske Ferrari-team og deres racerbil på tætteste hold i forbindelse med det årlige Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København.

Her vil Jan Magnussen og Mikkel Mac sammen med en række andre danske racerkørere nemlig køre penge ind til velgørenhedsorganisationen Race for Riget. Det vil således være muligt at købe sig til en tur i Formula Racings Ferrari 458 GT3, som til anledningen bliver udstyret med et passagersæde.

Alle indtægter i forbindelse med Race for Riget doneres ubeskåret til Rigshospitalets BørneUngeProgram.

FORMULA RACING


Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 20/07/14 - Red Bull Ring - ELMS
  •