Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Drama på Hockenheimring

Formel 1 
20/07/14 

Nico Rosberg vinder - Magnussen i kollision i første sving
Nico Rosberg vandt Det Tyske Grand Prix på Hockenheim foran Valtteri Bottas, der formåede at holde en fremadstormende Hamilton bag sig, på gamle dæk, de sidste omgange. Løbet var undervejs præget at både dramatiske øjeblikke og gode dueller.
 

De dramatiske øjeblikke involverede blandt andre Kevin Magnussen. Danskeren kom godt afsted, da starten gik og var på indersiden af Bottas på vej ind i første sving. Han blev dog nødt til at bremse for at både han og Bottas kunne være i svinget. Og der kom Massa så. Den brasilianske veteran forsøgte at lægge sig lige i halen på sin teamkammerat og så var der ikke længere plads til en McLaren. Bilerne røg begge ud i afkørselsarealet. Massa lavede et cirkusnummer der var en rutineret trapezkunstner værdig - og landede endda på alle fire hjul. Men bilen var færdig.

Det var Magnussens McLaren ikke, han kom ind i løbet igen, fik skiftet dæk og så var han ellers klar til at kæmpe sig op i feltet. Men en McLaren er ikke en Mercedes og mens Hamilton kom frem som en kniv i blødt smør, måtte Magnussen kæmpe lidt mere, inden kniven satte sig fast lige på den gode side af pointene. Da han krydsede stregen lå han på en respektabel 9. plads.

Det næste dramatiske øjeblik involverede kun en kører og fik ikke megen betydning. Det var Daniel Kvyat og Toro Rosso der var aktørerne, da bilen gik op i flammer i hårnålen. Men fornuftig parkeret langt væk fra banen og med hurtig slukning fik det ikke nogen betydning for andre end russeren selv.

Anderledes var det da Adrian Sutil mistede bilen ved indkørslen til opløbsstrækningen. Bilen gik i stå og hold på skrå lige når man kom rundt om svinget. I sig selv ikke særlig dramatisk, men den manglede SC gjorde situationen unødvendig spændende, da marshalls måtte spurte over banen og skubbe bilen væk - på det tidspunkt havde den holdt stille i et par omgange.

SC'en burde have været smidt på banen. Af flere grunde: Dels af hensyn til sikkerheden for marshalls, dels fordi SC'en er en del af præmissen i Formel 1, en x-faktor, der kan skabe lidt spænding på tilfældige tidspunkter. Og lige her havde det været meget godt at få samlet Rosberg, Bottas og Hamilton, for underholdningens skyld.

Dueller var der også en del af. Hamilton selvfølgelig skulle jo hele vejen gennem feltet, og det kom han. Red Bull og Ferrari havde deres andel i duellerne. Først Vettel mod Alonso, hvor Raikkonen var lige ved at komme i klemme. Senere var det Ricciardo mod Alonso, en duel spanieren vandt, efter en lang og smuk kamp.

Mod slutningen så det ud til at vi også skulle have en kamp mellem Hamilton og Bottas om 2. pladsen, men den blev aldrig rigtig til noget, for finnen formåede at holde afstand til Hamilton, så angrebet aldrig rigtig blev sat ind. På 4. pladsen kom Vettel, foran Alonso og Ricciardo. 7. pladsen gik til Hülkenberg der igen havde en dag hvor han udelukkende kørte i top 10 og sikrede sig fine point. Den mand er helt utrolig stabil. Button blev nr. 8, efter at have må set sig overhalet ofte mod slutningen, Magnussen nr. 9 og Perez nr. 10.

Et underholdende løb, med passende doser af dramatik og spænding - altså undtagen om hvem der skulle vinde. Men det bliver vist ikke anderledes i år.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Hockenheim
  • 20/07/14 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS