Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Oplev Schumachers F1 Ferrari til CHGP

CHGP 
18/07/14 

CHGPog Petter Solbergs WRC Rally-Xsara
Copenhagen Historic Grand Prix den 2.-3. august er en fartfestival for hele familien, og weekendens program byder på historisk racerløb kombineret med familieaktiviteter, udstillingsområde og to ekstraordinære seværdigheder i form af en ægte Formel 1 racer fra Ferrari, og en WRC rallybil med 450 hk kørt af en fartglad norsk rallystjerne
 

Den er noget ganske særligt, den Ferrari Formel 1-racer publikum og gæster til Copenhagen Historic Grand Prix kan opleve hos Formula Racing på Bellahøj Parks udstillingsområde. Kørt af Michael Schumacher, den syvdobbelt verdensmester, i sæsonen 2005. Under det røde motorcover ligger én af de mest fascinerende Formel 1-motorer nogensinde fabrikeret hos Ferrari. En V10-motor på 3-liter med en imponerende effekt på hele 865 hk leveret ved vanvittige 18.300 o/min. Lydbilledet fra de fritgående udstødningsrør placeret på hver side af motoren er på én gang tænderskærende skinger, voldsomt nok til at vække de døde, og dog samtidig blid og mekanisk med en herlig præcision.

Fra Norge kommer yderligere en verdensstjerne til Copenhagen Historic Grand Prix, i form af rallystjernen Petter Solberg, der blev den første nordmand til at vinde verdensmesterskabet i rally i 2003. Petter Solbergs sponsorpartner TOTAL har et mangeårigt samarbejde med nogle af de mest populære motorsportsklasser, herunder Formel 1 og Rally, hvilket synliggør motorsporten som det ultimative laboratorium for udvikling af morgendagens olieprodukter til den almindelige bilist.

Siden 2012 har Petter Solberg kørt rallycross, og til CHGP får han selskab af hans Citroën Xsara WRC rallybil med 450 hk, firehjulstræk og en accelerationstid til 100 km/t på under tre sekunder. Den kombination vil med garanti vække begejstring i velgørenhedseventen Race for Riget, hvor publikum har mulighed for at købe en køretur som passager ved siden af Petter Solberg, der desuden deltager i det glamourøse Royal Pro/Am-løb.

Copenhagen Historic Grand Prix er en non-profit organisation, og alle indsamlede midler fra velgørenhedsarrangementet Race for Riget, doneres ubeskåret til Rigshospitalets BørneUngeProgram. Race for Riget er publikums chance for at komme helt tæt på de professionelle racerkørere, når de udøver deres håndværk, og i weekenden er det muligt at købe en køretur som passager ved siden af en professionel racerkører i nogle af de mest attraktive sportsvogne der findes. Billetter til Race for Riget købes i løbsweekenden på Bellahøj Park i Rytterområdet benævnt R2, eller i forsalg via vores hjemmeside www.chgp.dk.

Foruden de mange historiske motorsportsklasser og publikumshittet Royal Pro/Am, vil tilskuerne til Copenhagen Historic Grand Prix også kunne opleve opvisningskørsel i historiske rallybiler fra perioden midten af 1960’erne til 1980’erne. På Bellahøj Park vil bilikoner som Porsche 911 og Toyota Corolla simulere en rallyprøve med stående start.

I en anden opvisningsklasse vil DMU (Dansk Motorcykel Union) markere deres 100 års jubilæum med et stort felt af mere end 50 klassiske racermotorcykler dér, når de ikke kører løbssimulering, vil være samlet i en fælles ryttergård for at publikum kan komme helt tæt på nogle af fortidens mest fascinerende motorcykelmærker.

Til dette års CHGP vil udstillingen ”Dengang farfar var dreng” inkludere mere end 300 biler fra bilimportører og forhandlere, men i modsætning til en traditionel biludstilling, er der her tale om en historisk fortælling af hvert mærkes evolution gennem tiden.


Historic Car Park

Traditionen tro gæster rigtig mange bil- og entusiastklubber også begivenheden, og i weekenden vil det være muligt at se flotte modeller fra Alfa Romeo, MG, Lancia, Jaguar, Ford Classic, Mustang Klubben og mange flere i område C2.

Desuden markerer DVK (Dansk Veteranbil Klub) deres 60 års jubilæum ved CHGP, og dette fejres med en unik og særdeles enestående samling af iøjefaldende og sjældne veteranbiler. I et tidskalejdoskop helt tilbage fra 1913 og frem til de glade 60’er, vil besøgende på DVK’s standområde få en særlig historisk oplevelse.

I vores Historic Car Park, beliggende i parken bag Restaurant Bellahøj, er der åbent for alle der kommer i en bil ældre end 1985, altså indregistreret første gang før 31.12.1984. Parkering kræver en gyldig adgangsbillet til CHGP, men der skal ikke reserveres plads, først til mølle gælder, og vi har plads til godt 600 biler.

Copenhagen Historic Grand Prix skal være en fest for hele familien. Derfor emmer hele området af børne- og familieområder med mange spændende aktiviteter, og der findes store græsarealer med opsatte bænke, hvor det vil være muligt at nyde frokosten eller bare slappe af, mens børnene leger.

Hvad: Copenhagen Historic Grand Prix
Hvor: Bellahøj, Dyreskuepladsen
Hvornår: 2.-3. august, kl. 8.30-18.00
Billetter: Købes på chgp.dk eller billetlugen.dk
(Der er endvidere gratis adgang for børn under 14 år ifølge med betalende voksne.)

CHGP


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 03/08/14 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS