Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dansk Ferrari-team skal forsvare føring i europæisk topserie

ELMS 
18/07/14 

Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen kæmper mod Europas bedste GT-kørere, når tredje afdeling af European Le Mans Series afvikles på Red Bull Ring denne weekend.
 

Det er lagt op til battle, når Red Bull Ring i weekenden danner rammen om tredje afdeling af European Le Mans Series. Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen fører i øjeblikket GTC-klassen i deres Ferrari 458 GT3 #60, og trioen skal forsvare positionen i et benhårdt felt.


Johnny Laursen, Jan Magnussen og Mikkel Mac, sammen med teamchef Allan Jørgensen

- Jeg har virkelig set frem til det her løb, lyder det fra Jan Magnussen, som i sidste måned overværede sin søn køre Østrigs Formel 1 Grand Prix på selvsamme bane.

- Red Bull Ring er en topmoderne og meget hurtig racerbane, og konkurrencen i ELMS-serien er benhård, så det skal nok blive udfordrende.

Og Le Mans-vinderen har i den grad en opgave at se frem til. Johnny Laursen og Mikkel Mac vandt nemlig seneste afdeling af European Le Mans-series, hvor Jan Magnussen grundet kontraktlige forpligtelser med amerikanske Corvette Racing havde overladt sædet til italienske Andrea Picini.

Således fører Formula Racing nu mesterskabsstillngen i GTC-klassen, som foruden Ferrari også består af hardcore racerbiler fra Porsche, McLaren og BMW.

- Vi havde en optimal weekend på Imola, og jeg håber, at vi kan gentage succesen i Østrig. Vi fører klassen, og det er suverænt, men der er en masse andre biler, som gerne vil have vores plads, så nu skal vi holde fokus, lyder det fra Mikkel Mac.

Det danske Ferrari-team kan se frem til et fire timer langt løb, hvor både prototyper og GT-biler i tre forskelige klasser skal deles om den 4,3 kilometer lange Formel 1-bane.

Formula Racing får backup af det italienske AF Corse-team, som vandt GTE Pro-klassen i årets 24-timers Le Mans, og det er noget, som behager Formula Racings teamejer.

- AF Corse giver os de bedste betingelser for at køre topresultater hjem i ELMS-serien, og deres bedrifter på Le Mans beviser, at de er blandt de allerbedste GT-teams på verdensplan lige nu, lyder det fra Johnny Laursen.

Oplev Formula Racing i København
Det vil den 2.-3. august være muligt at opleve det danske Ferrari-team og deres racerbil på tætteste hold i forbindelse med det årlige Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København.

Her vil Jan Magnussen og Mikkel Mac sammen med en række andre danske racerkørere nemlig køre penge ind til velgørenhedsorganisationen Race for Riget. Det vil således være muligt at købe sig til en tur i Formula Racings Ferrari 458 GT3, som til anledningen bliver udstyret med et passagersæde.

Alle indtægter i forbindelse med Race for Riget doneres ubeskåret til Rigshospitalets BørneUngeProgram.

Tidsplan for ELMS på Red Bull Ring 19.-20. Juli

Lørdag 19. juli
10.30 - Træning #1
15.00 - Træning #2

Søndag 20. juli
09.30 - Kvalifikation (GTC)
14.00 - RACE (4 timer)

NB! Følg Magnussen, Mac og Laursen LIVE på Motors TV.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Red Bull Ring
  • 20/07/14 - Red Bull Ring - ELMS
  •