Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dansk invasion i Østrig

ELMS 
16/07/14 

Debut til Christina Nielsen
Der er gået to måneder siden sidste løb og godt en måned siden Le Mans, men nu er deltagerne i den Europæiske Le Mans Serie ved at være klar til nye udfordringer.
Førstkommende udfordring hedder Red Bull Ring og der er en god håndfuld danske kørere med i dette løb.
 

Der er ingen LMP1 biler med i serien i det hele taget, men ellers er de 3 andre kategorier med, og det er faktisk et pænt stort felt der stiller til start. Og denne gang er der ikke mindre end 5 danske kørere med.

Den hurtigste klasse her må være LMP2 klassen. Ser man på den seneste udsendte deltagerliste, er der 10 biler med her. 8 af disse er Nissan motoriserede mens de to sidste er med Judd motorer. Feltet inkluderer bl.a. dette års Le Mans vinder i klassen fra JOTA Sport i deres Zytek Z11SN-Nissan. Thiriet by TDS Racing som blev nummer 2 ved årets Le Mans i klassen, kommer med deres spritnye Ligier JS P2-Nissan. Også nummer 3 fra Le Mans stiller op, det er Signatech Alpine A450-Nissan.


Christina Nielsen kender Porschen både fra Tyskland og USA
(Foto: CNR)

LMGTE - den store klasse af de biler med fast tag på, har ifølge den seneste deltagerliste 14 biler tilmeldt. Her er det interessant at danske Christina Nielsen, datter af Lars-Erik Nielsen, som er blevet nummer 2 på Le Mans, deltager for et af de store og gode teams, nemlig IMSA Performance Matmut teamet. Teamet kører med Porsche 911 GT3 RSR og Christina Nielsen skal sidde i #76 som hun deler med Raymond Narac og Nicolas Armindo. Ud er gledet David Hallyday der har andre forpligtigelser. Christina Nielsen kører resten af ELMS sæsonen i stedet for netop David Hallyday. Feltet i denne klasse består af ikke mindre end 9 stk. Ferrari 458 Italia biler, tilsat 4 Porsche 911 GT3 RSR og en enkelt Aston Martin Vantage V8.

Ligesom på Le Mans, så er den store deltager her AF Corse teamet der kommer med 3 biler. En sjov kombination er hos Gulf Racing UK teamet der kommer både med en Porsche og klassens eneste Aston Martin.

GTC - den mindste kategoriserede, men mest interessante set med danske øjne har indtil videre 12 tilmeldte biler. 7 af dem er Ferrari 458 Italia men nu i GT3 udgaven. Resten af klassen udgøres af 2 Porscher - en enkelt Porsche 991 GT3 R og en 997 GT3 R. Og så er der lige et par McLaren MP4 12C GT3 og en enkelt BMW Z4 GT3.


Den førende i GTC klassen - den danske Ferrari
(Foto: Formula Racing)

2 af Ferrarierne er interessante set med danske øjne idet #60 er dansk. Det er Formula Racing der stiller op med denne bil og hvor kørerkonstellationen udgøres af Johnny Laursen, Mikkel Mac og Jan Magnussen. Den anden Ferrari med dansk kører involveret er AF Corse #63 hvor Mads Rasmussen deler bilen med Ilya Melnikov. Mon ikke mange vil krydse fingre for bil #60 som i øjeblikket er den førende i klassen.

Dons

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 20/07/14 - Red Bull Ring - ELMS
  •