Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Dansk skuffelse på Spa

British GT
Championship 

14/07/14 

Struer’s motorsportstalent, Morten Dons, fik langt fra det resultat, han håbede på, da han og medkøreren, norske Aleksander Schjerpen, deltog i femte afdeling af British GT-mesterskabet på Spa Francorchamps-banen i Belgien.
Sammen med Century Motorsport kæmpede de to skandinaver weekenden over uden at få det ønskede resultat med hjem.
 

Løbet på den belgiske Formel 1-bane var ellers ment som især Mortens højdepunkt på årets løbskalender. Her kørte han nemlig også sidste år og lavede flotte resultater. Imidlertid spændte teknikken, vejret og konkurrenterne ben for Struer-køreren.

- Jeg fik kun banetid i det ene af vores to træningspas, fordi der knækkede en hjulbolt på bilen mens Aleksander var på banen. Det tog teamet resten af træningen at reparere det, så vi fik ikke helt finpudset setuppet - og jeg manglede nogle omgange på banen.


Morten Dons og Aleksander Schjerpen havde ikke heldet med sig på Spa Francorchamps.
(Foto: Gripping Media ApS)

I kvalifikationen kvalificerede Aleksander Schjerpen kørerduoen på en sjetteplads i GT4-feltet, mens Morten endnu en gang blev sinket. Denne gang var det trafik på banen, som ødelagde omgang efter omgang.

- Normalt plejer det ikke at være så problematisk med hurtigere og langsommere biler på banerne, men lige denne gang fik jeg ikke en eneste omgang, hvor jeg ikke enten blev overhalet eller skulle overhale en anden bil. Det var virkelig frustrerende, for det føltes som om at vi var ved at have en fornuftig opsætning på bilen, men det blev ikke omsat til en god omgangstid.

Den belgiske afdeling af mesterskabet kørtes som to løb på hver én time. Første løb startede Mortens norske medkører bag rattet, og som det så ofte sker i området omkring banen, hvor Ardennerne danner smukke rammer at køre i, var vejret svært at spå. Kort før starten på løbet faldt en stille regn over banen - for så at slå over i skinnende sol.

- Aleks og teamet besluttede at starte løbet på regnvejrsdæk, men på opvarmningsomgangen kunne vi se at det var helt galt. Derfor kørte han i pit og fik slickdæk på før starten. Det betød at vi skulle starte fra pitten, men det gav os en håndfuld omgange med fuld fart på før andre konkurrenter fik skiftet dæk.


Det blev ikke til en ny pokal til den vestjyske racerkører
(Foto: Gripping Media ApS)

I en periode var nordmanden på andenpladsen i GT4-klassen, men inden Morten kunne overtage rattet, var den hvide Ginetta G55 GT4 nået længere ned i rækkerne. Morten kæmpede en del omgange med teamkammeraterne fra Century Motorsport, før han kunne køre bilen i mål på femtepladsen.

Efter den uheldige kvalifikation måtte Morten starte det andet løb fra niendepladsen. Herfra kørte han bilen et par placeringer frem, men kunne mod slutningen af løbet se sin indsats gå til spilde, da en konkurrent skubbede Ginetta’en af banen netop som Aleksander havde overhalet. Ikke en optimal måde at slutte et racerløb på.

- Det var en ufatteligt kedelig måde at slutte weekenden på! Hele weekenden har vi kæmpet - både med bilen, undervognen, møtrikker som knækker - og med nærgående konkurrenter. Det er langt fra det resultat, jeg havde sat næsen op efter. Vi er nu nede på en femteplads i mesterskabet, så der skal for alvor kæmpes i de sidste to løb på Brands Hatch og Donington.

Morten Dons Media - www.mortendons.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Spa-Francorchamps
  • 12/07/14 - Spa-Francorchamps - British GT Championship
  •