Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Bliver det til nordsjællandsk topplacering i Belgien?

British GT
Championship 

10/07/14 

I den kommende weekend er Fredensborgs motorsportstalent, Frederik Mortensen, draget til den belgiske Formel 1-bane, Spa Francorchamps, for at køre endnu en afdeling af det britiske Ginetta GT5 Challenge. Det unge talent håber på at kunne tage pokaler med hjem fra den legendariske racerbane.
 

- Hidtil har denne sæson primært været lagt an på at lære bilen, banerne og kæmpe med mod erfarne og dygtige konkurrenter. Lige præcis Spa-banen er det ikke så mange, der har erfaring med, og eftersom jeg har startet hver eneste løbsweekend med at lære en ny bane, håber jeg at det kan vendes til min fordel!


Frederik Mortensen er med i den gode ende af feltet i Ginetta GT5 Challenge
(Foto: Gripping Media ApS)

Hvor sæsonens bedste resultat var en imponerende tredjeplads på Rockingham-banen i maj måned, tør Frederik ikke satse for hårdt på en sejr. En ny tredjeplads er stadigvæk et højt, men opnåeligt, mål, og frem for alt gælder det om at få bilen i mål. Fredensborg-køreren ligger nemlig fornuftigt med i mesterskabet:

- Jeg har måttet flytte min målsætning lidt i løbet af foråret, da læringsprocessen gik lidt stærkere end først håbet - så selvom der stadigvæk er rigeligt at lære, er målet flyttet et hak opad. Kan jeg holde min aktuelle femteplads i mesterskabet, har denne sæson været en stor succes.

- Men selvfølgelig - får jeg chancen for en sejr på Spa, lader jeg den ikke forsvinde mellem hænderne på mig. Det er jo racerløb!


Frederik Mortensen
(Foto: Gripping Media ApS)

Løbene i Protyre Motorsport Ginetta GT5 Challenge, som er klassens fulde navn, køres fredag og lørdag af hensyn til andre løbsklasser på banen.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Mortensen
  • Spa-Francorchamps
  • 12/07/14 - Spa-Francorchamps - British GT Championship
  •