Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Endelig en bane, jeg kender!

British GT
Championship 

10/07/14 

For Morten Dons er den kommende weekends afdeling af British GT-mesterskabet første gang i denne sæson, hvor han kan køre på en racerbane, han rent faktisk har kørt løb på før. Formel 1-banen Spa Francorchamps i Belgien danner rammerne om årets absolutte sommerløb, og Struer-køreren ser meget frem til løbet.
 

- Jeg kørte på Spa i det svenske Ginetta GT5 Challenge-mesterskab sidste år, og det gik rigtigt godt. Det er en super fed bane, som kræver det ypperste af chaufføren med nogle specielle svingkombinationer og enormt hurtige sving. Det bliver godt at prøve banen med en noget hurtigere bil, som også har downforce - det bør give lidt sug i maven flere steder på banen!


Morten Dons håber på et godt resultat på Formel 1-banen Spa Francorchamps
(Foto: Gripping Media ApS)

På nuværende tidspunkt ligger han og medkøreren, norske Aleksander Schjerpen, på fjerdepladsen i GT4-mesterskabet. Håbet er at de to skandinaver kan avancere til top 3 på den belgiske bane, hvor flere af konkurrenterne ikke har været før.

- Vi har jo mærket på egen krop hvordan det er at køre på en bane uden tidligere erfaring med den. Denne gang kan både Aleks og jeg sætte os bag rattet og give fuld gas fra starten uden at bruge tid på at lære banen at kende. Jeg håber at det giver en fordel, som måske også kan give den første sejr i år…


Morten og teamkammeraten Aleks har begge erfaring med den belgiske bane
(Foto: Gripping Media ApS)

Til forskel fra tidligere løb i British GT-mesterskabet køres den kommende afdeling allerede fredag og lørdag. Det sker af hensyn til det 25 timers racerløb, der starter umiddelbart efter British GT-løbene er kørt.

- De er en smule motorgale nede i den del af Europa, så de kører et 25 timers-løb med ombyggede VW Bobler … det skulle efter sigende være en ret interessant oplevelse, så jeg skal helt sikkert lige nå at se lidt af løbet inden turen går hjem igen.

www.mortendons.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Spa-Francorchamps
  • 12/07/14 - Spa-Francorchamps - British GT Championship
  •