Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

DC Racing & Dennis Christensen tog fuldt hus

Rallycross - DM 
08/07/14 

- på den nye EM bane i Nysum
Nu var tiden kommet til, at 4. dm løb skulle afvikles. Løbet blev kørt på Nysum banen ved Hobro d. 21.-22. juni. Banen var i løbet af vinteren blevet lavet om og er nu Danmarks længste bane. Alle kørere var spændte på at afprøve den nye bane, og hvem vil ikke gerne sige de vandt første løb på en ny bane.
 

4. dm var et lidt anderledes løb, da det blev afviklet som NEZ Cup (North European Zone Championship) I denne afd. kommer der kører fra Danmark, Norge, Letland, Litauen, Estland, Rusland, Sverige, Island og Finland.

Efter 3. DM havde Dennis en bil, der skulle rettes lidt op. Han havde fået lidt tryk på bagkofangeren, men ikke mere end mekanikerne klarede det. Der blev lavet lidt service og så var bilenklar til at køre stærkt igen. Der var på første dag afsat to gange en times træning, så der var rig mulighed for at prøve banen af. Dennis' sprinkler driller under første træning, men ikke mere end mekanikerne får det lavet til anden træning. Dennis kan efter træning fortælle, at bilen går på begrænseren ud af begge langsider. Han kan derfor ikke få nok fart på. Dennis og alle mekanikerne kæmpede nu for at få fat i et nyt højere 6.gear til gearkassen, dette lykkedes og blev monteret. Dennis var meget tilfreds med banen og kunne næsten ikke vente med at køre 1. indledende.

I NEZ Cup kører man ikke tidtagning. Her trækker man lod om, hvem man skal køre mod i 1. indledende. 1. indledende skulle Dennis køre mod Henrik Paulsen (N), Ola Frøshaug (N), Lars Nielsen (DK) og Kasper Zylauv (DK). Henrik og Ola ligger først fra start og Dennis og Kasper ligger side om side i første sving, Kasper kommer foran Dennis og de to kæmper nu for at være forrest. Dennis overhaler Kasper hen over bakken og skulle nu hente en god tid ind. Dennis kæmper og indhenter lidt tid, men ikke nok til at tage en heatsejr. Dennis kommer ind som nr 3. og ligger nu 3. i klassen.

2. indledende bliver, ligesom i DM, fordelt mellem tider. Her skulle Dennis køre mod Daniel Svenningsen (DK), Kazimieras Gudoiunas (LIT), Camilla Antonsen (N) og Per Nielsen (DK). Dennis kommer ud som den sidste i starten og skal kæmpe sig op forbi de andre. Dennis kommer ind som toer efter Kazimieras Gudoiunas i hans Ford Puma 4WD Supercar.

3. indledende blev kørt mod Rasmus Nielsen (DK), Tov Kassin (N), Morten Raen (N) og Peter Lindgaard (DK). Tov og Morten tager starten med Dennis og Peter kæmpende om tredje pladsen bag sig. Rasmus kommer ikke fra start, da der er problemer med bilen. I hele heatet bliver der kæmpet og bokset for at komme foran. I sidste sving inden mållinjen knækker hjulophænget på Tovs bil, og han kommer derfor til at holde foran Dennis. Morten kommer ind som 1., Peter som 2, Tov som 3 og Dennis som 4.

I NEZ cup kører man semifinaler og de tre bedste fra hver semifinale går videre til finalen. Her skulle Dennis holde etter i 2. semifinale. Han skulle køre mod Per Nielsen (DK), Rune Staudt (DK), Christian Sandmo (N), Rasmus Larsen (DK) og Jannie Rømer (DK). Per tager starten og Dennis og Rune ligger side om side i første sving. Dennis kommer foran Rune. Per tager jokerlap i første omgang og så ligger Dennis og Rune afsted. Rune ligger bagved Dennis hele semifinalen og de vælger begge at tage jokerlap i sidste omgang. Rune ramer dækkene i jokerlapen og snurrer rundt. Dennis kommer ind som 1. Christian som 2. og Per som 3.

Dennis er nu klar til en finale sammen med Camilla Antonsen (N), Christian Sandmo (N), Rasmus Nielsen (DK), Per Nielsen (DK) og Mikkel Jespersen (DK). Camilla tager starten og Rasmus følger med som toer. I første sving er Dennis femmer. Der bliver kørt meget tæt, og hurtigt under hele finalen. Da Camilla tager jokerlapen kommer Rasmus og Dennis foran og ligger etter og toer, da de kører over mållinjen. Kristian speaker kan dog informere om lige efter finalen er slut, at Rasmus havde glemt at tage jokerlap. Han blev derfor udelukket og Dennis rykkede op på første pladsen. Camilla blev 2 og Christian blev 3.

Dennis og hele hans team kunne nu ånde lettet op, da de havde fundet farten i bilen og det hele fungerede som det skulle. Et meget lettet og glad team tager hjem fra Nysum banen og ser nu frem til et spændende tredagsløb på Ørnedalsbanen i uge 30.

Michael Eriksen


Læs mere om:
  • Dennis D. Christensen
  • Nysum
  • 22/06/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •