Formel 4

Hattrick til Lasse Sørensen i Frankrig

Formel 4
06/07/14

Lasse Sørensen vandt alle weekendens tre løb, i det franske Formel 4 mesterskab på val de Vienne banen. Han øgede dermed betragteligt sin føring i mesterskabet, som han med weekendens første sejr, lagde sig i spidsen af.

Lørdagens løb blev til en komfortabel sejr, hvor han startede fra pole, og vandt løbet med næsten fire sekunder til Felix Hirsiger.

Lasse Sørensen på podiet, efter andet løb
(Foto: Auto Sport Academy)

Til andet løb skulle Lasse starte godt nede i feltet, da han havde vundet pole til første løb, og der blev brugt omvendt startrækkefølge til andet løb. Løbet blev præget af en del sammenstød i det tætte felt, der også kommer når rækkefølgen vendes på hovedet, men de gav heldigvis mindre skader.
Lasse Sørensen vande med lidt over 3 sekunder til Dennis Bulatov.

Lasse udtalte efter andet løb:
Det var et hårdt løb med tætte kampe og flere udgik. Alt, hvad jeg havde i tankerne var at opnå så mange point som muligt, så jeg holdt mig lidt tilbage og ventede på at de andre lavede nogle fejl. Da jeg fik chancen for at tage føringen i løbet, slog jeg til! I morgen starter jeg fra pole position, og jeg giver ikke slip på føringen!"

Og det var hvad der skete - men det var lige ved at gå galt i starten af weekendens tredje løb, hvor Lasse ikke fik en helt perfekt start, men det lykkedes at holde sig foran Patrocio O'Ward, og derfra gik det i hastigt tempo mod flaget, som han nåede godt 13 sekunder før Dorian Boccolacci.

Lasse Sørensen fører nu mesterskabet med 156 point, over Dorian Boccolacci med 130 og Felix Hirsiger med 97.

Næste løb køres 6. og 7. september på Magny Cours.