Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton i sikker sejr

Formel 1 
06/07/14 

Rosberg ude med gear-problemer
Det startede dramatisk, sluttede egentlig også dramatisk. Der imellem var der et ok racerløb, der hverken var godt eller skidt. Hamilton vandt da Rosberg fik problemer med gearskiftet. Bottas kørte sig op til en 2. plads, Kevin Magnussen fik point igen, og Ferrari var involveret i både dramaet, i starten og i slutningen.
 

Udover at Ferrari skulle starte nede i den tunge ende af feltet, fik de også skabt en del opmærksomhed omkring sig. Først var det Alonso - men det var der ingen der opdagede før langt senere. Så var det Raikkonen - og det var svært at overse. Alonso havde holdt forkert da starten gik, snuden var for langt fremme, og det kostede en 5-sekunder stop and go. Raikkonen derimod kørte for langt ud i et sving på første omgang, og som racerkørere er flest, ville han gerne tilbage i kampen igen. Så finnen klampede speederen i bund og fór afsted. Vinklen var bare lidt for spids, så han kørte lidt for længe uden for banen og ramte en hård kant, der gjorde Ferrari raceren til en luftballon der sejlede på tværs af banen. Kobayashi og Massa måtte lave unddvige manøvrer, Massa ramte ind i Raikkonen og begge måtte udgå.

Det måtte armco barrieren, der hvor Raikkonen ramte den, også. Den var ikke bare bulet, men hullet og skulle skiftes inden man kunne fortsætte løbet. Det gav en times pause, inden løbet blev sat igang igen, under SC.

På de første omgange skete der lidt. Specielt fordi Hamilton skulle fra sin halvsløje startplacering og frem til 2. pladsen. De to McLaren racere var kommet til at stikke snuderne lidt langt frem og lå på 2. og 3. pladsen - altså indtil Hamilton fik sat dem på plads! Længere nede i feltet var den tilbageværende Williams, med Valtteri Bottas, også på vej fremad. I dag, mere end så mange andre gange, var det tydeligt at Williams bare er den næstbedste i øjeblikket. Finnen lavede kun et dækskifte, og havde masser af overskud, men ingen mulighed for at fange Hamilton.

Rosberg udgik på et tidspunkt, hvor der var ved at være lidt spænding om førstepladsen og man begyndte at kunne se en tæt kamp mellem to sølvfarvede Mercedes racere for sig. Men sådan skulle de ikke gå. Til publikums store jubel måtte Rosberg parkere og lade Hamilton få føringen.

Ricciardo kørte et lidt anonymt løb på vej mod sin 3. plads, endnu en gang klarede han sig bedre end holdkammeraten Vettel. Også Button var egentlig ret anonym på sin 4. plads. Men opløftende indsats for McLaren. Specielt i lyset af at Magnussen kom på 7. pladsen. Der har været fremgang hos det engelske team. Mellem de to McLaren racere finder vi så dagens andet drama.

Det var lille Fernando og lille Sebastian der stod for det. På banen gav de den alt hvad den kunne trække. Vettel kom ud fra pitten på friske dæk - lige foran Alonso. Spanieren udnyttede at tyskerens dæk endnu var for friske, og pressede sig forbi. Og derfra startede en fantastisk duel med to store navne der gav den alt hvad den kunne klare. Vettel prøvede og prøvede og Alonso forsvarede og forsvarede. Det var godt race, det var rigtig godt race.

Og samtidig kunne man gentagne gange høre både den ene og den anden i radioen, lyde som et forkælet børnehavebarn der føler sig snydt for en grøn legeklods. Vettel mente at Alonso klemte ham for meget, Alonso mente at Vettel var for aggressiv. Begge mente at den anden var uden for de hvide streger, og da Vettel endelig kom forbi mente Alonso at han havde brugt sin DRS ulovligt. Den duel havde været mere værdig uden radiokommentarerne. For det så s'gu godt ud!

Nico Hülkenberg fortsatte den gode stime og sluttede på en nydelig 8. plads, foran de to Toro Rosso racere, med Kvyat forrest.

Og i dag lærte vi at Mercedes stadig er i en klasse for sig selv. Den lethed hvormed Hamilton smuttede sig vej op til en 2. plads, havde ikke noget med hvad man normalt ser i racerløb, at gøre. Vi lærte også at Williams i den grad er de næstbedste. De mangler bare helt at udnytte det. Vi lærte også at racerkørere, faktisk kan køre race, når det lige falder sig for, hvilket det gjorde i dag. Mere af det!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 06/07/14 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •