Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dakar Rally

Peugeot tilbage i international motorsport

Dakar Rally 
07/07/14 

Efter Peugeot trak sig fra WEC serien og Le Mans, har de kun lavet biler til mindre mærkeklasser. Nu melder de sig igen tilbage på internationalt plan, men i en anden disciplin end de tidligere har vundet.
 

Peugeot Sport har nu meldt sig under fanerne i det kommende Dakar Rally. Fabrikken har udviklet en helt ny bil på basis af deres 2008 model. Der er dog ikke meget tilbage af den originale 2008 model, selv bagdørene er væk.

Peugeot Sport har nu frigivet specifikationer på bilen som de kalder 2008 DKR. I april måned kom de første oplysninger om bilen, men nu har fabrikken frigivet detaljer om bilen.


(Foto: Peugeot Sport)

Hjertet i den nye bil er en V6 dieselmotor med dobbelt turbo som udvikler lidt mere end 340 HK. Bilen er ikke udviklet med firhjulstræk, men derimod kun med baghjulstræk. Affjedringen kan bevæge sig helt op til 460 mm og da Peugeot Sport har valgt at benytte sig af baghjulstræk er det muligt at gøre bilen lettere.

De benytter sig af 37’’ / 94 cm store Michelin dæk som vil have en fordel i visse former for terræn og samtidig gør det muligt at afkorte snuden på bilen.

Fabriksteamet som er tilmeldt under navnet Peugeot Total har allerede hyret tre erfarne chauffører til de tre biler som bliver indsat i Dakar Rally 2015. Det bliver Carlos Sainz, Cyril Despres og Stéphane Peterhanse som skal styre bilerne gennem det hårde terræn og de lange tidskørsler.

Hvis det skulle lykkes for Peugeot Sport at vinde Dakar Rally 2015 vil det være første gang at en baghjulstrukken bil med diesel vinder løbet.

Selch

Læs mere om:
  • Carlos Sainz
  • Peugeot Sport
  •  
     

    Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: