Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Caterham er solgt

Formel 1 
02/07/14 

Tony Fernandes blev træt af dårlige resultater
Efter længere tids spekulationer om et snarligt salg, er det i dag blevet bekræftet at Tony Fernandes sælger sit Caterham team til en gruppe af investorer.
 

Det er et schweizisk konsortium, rådgivet af den tidligere HRT chef, Christian Kolles, der har købt Caterham. Ny mand i front for teamet bliver den tidligere racerkører Christijan Albers. Men navnet forbliver dog det samme, ligesom Tony Fernandes kun sælger Formel 1 teamet, ikke Caterham fabrikken, der producerer biler.


Tony Fernandes har slået bremserne i for teamet
(Foto: Caterham F1)

Caterham dukkede op i Formel 1 i 2010 under navnet Lotus. Et navn de dog frasagde sig i et forlig med det nuværende Lotus team. Navnet Caterham blev derefter taget i brug. De første par år var teamet det gode af de nye hold - de startede også ambitiøst med at have Heikki Kovalainen og Jarno Trulli som kørere. Men resultaterne kom aldrig, kørerne blev erstattet af nogle med flere penge og deres status som bedst af de nye teams kom under pres. Det kulminerede i 2013 med at Marussia over en sæson var bedre end Caterham, ligesom det i Monaco i år blev Marussia der langt om længede hentede de første point til de nye hold.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 06/07/14 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •