Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Patrik gjorde store fremskridt på Padborg Park

Formel Ford - DK 
02/07/14 

Hammelevs unge Formel Ford-kører, Patrik Matthiesen, flyttede sig med kæmpeskridt, da han i weekenden kørte løb på Padborg Park for Autotech Racing. Den unge sønderjyde kom direkte fra to dages træning i Sverige, men formåede alligevel at forbedre sin kørsel markant weekenden over.
 

For Patrik er 2014 et specielt år, set med motorsportsbrillerne på. Det er et år, hvor det ikke gælder om at vinde, men om at lære. Målet er at deltage i den britiske Ginetta Junior Cup i 2015, og hvis man ønsker at kunne konkurrere med de unge talenter fra motorsportens hjemland England, er det en god idé at komme forberedt.


Patrik har fået en masse kilometer i kroppen i år
(Foto: Gripping Media ApS)

Derfor har Patrik allerede på nuværende tidspunkt kørt mange træningskilometer i Formel Ford, hvor et af de bedste hold gennem nyere tid, Elvin Nielsen Motorsport, har sørget for at Patrik har kunnet træne og lære. Senest i sidste uge, hvor sønderjyden var taget til den svenske Sturup Raceway i to dage.

- Det var en rigtig god oplevelse at køre i Sverige. Banen var meget svær, og med hele 11 sving fik jeg gearskift ind på kroppen samt det at tage svingene rigtigt. Da vi var færdige, kørte vi hjem for at sove - og så direkte afsted til løb på Padborg Park. Det var lidt hårdt, men det er jo en del af “jobbet”.

På den sønderjyske bane fik Patrik også lejlighed til at prøve kræfter med regnvejr. Lørdag formiddag kom et par regnbyger ind over banen og gjorde banen våd og fedtet. Desværre nåede Patrik kun en enkelt omgang, før venstre forhjul punkterede, så det var ikke meget, han fik lært dér.


Det går stærkt med at lære
(Foto: Gripping Media ApS)

Undervejs i tidtagningen og det første løb, der begge blev afholdt lørdag, var der problemer med overophedende bremser. Teamet gjorde alt for at finde og udbedre fejlen, men uden held.

Efter andet heat, hvor fejlen gentog sig, tog Patrik en længere snak med sin coach, Tommy Schröter, der igennem telefonen fik den unge kører på sporet af fejlen:

- Det viste sig at være en af de der fejl, som sidder omkring 40 cm bag rattet … jeg bremsede simpelthen ikke rigtigt, så bremserne blev for varme. Da jeg i tredje heat kørte ud og rettede min fejl, kørte jeg meget hurtigere og bremserne holdt temperaturen. Så fik jeg lært noget igen i dag!

- Jeg er meget taknemmelig for at teamet har tålmodighed til at jeg kan få lært tingene, én ting ad gangen. Der er ingen tvivl om at jeg skal lære meget på kort tid, og de er en stor hjælp på vejen!

Patrik er godt tilfreds med weekendens løb, og ser nu frem til et spændende efterår med mere ræs på programmet.


Der var både våd og tør vej at køre på i weekendens løb
(Foto: Gripping Media ApS)

PatrikMatthiesen.com

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •