Tirsgaard fik flot sidste afdeling af DM i Road Racing

Road Racing
02/07/14

på Mantorp Park i Sverige
Teamets 2 kørere, brødrene Steven og Simon Tirsgaard, deltog i de sidste 2 løb af årets DM i Road Racing på Mantorp Park, med Steven på sin Kawasaki ZX600 R i Supersport klassen, mens Simon kørte på sin BMW S 1000 RR i Super Bike klassen. I det første løb endte Steven på 2. pladsen, mens han i årets sidste løb i DM serien indtog det øverste trin på podiet. Simon blev nr. 3 i det første løb og sluttede årets sidste løb på 1. pladsen.

Steven Tirsgaards 1. løb fredag blev under meget vanskelige forhold, idet de første 10 omgange var i tørvejr, mens regnen dryppede ned i de sidste 4 omgange. Steven havde opbygget et forspring på 8 sekunder, men de blev sat til i slutningen af løbet, hvor René Prang kørte forbi ham ind over målstregen med 2. pladsen til Steven. Steven kunne måske have holdt 1. pladsen helt til målstregen, men det ville være med stor risiko for et styrt.

Steven Tirsgaard
(Foto: Kimersfoto.dk)

Årets sidste løb i DM serien kørte Steven søndag, hvor de startede på en tør bane, hvor han på 2. omgang løftede omgangstiden på banen med 2 sekunder, hvilket resulterede i et godt forspring i spidsen af feltet. På 4. omgang begyndte regnen igen at dryppe ned i den ene ende af banen, med meget svære forhold for kørerne, der straks måtte dæmpe farten i denne sektion, men det resulterede dog i, at Martin Simonsen fra 2. pladsen styrtede ud af løbet. Efterhånden som løbet skred frem øgedes farten igen i feltet, hvor Steven fik det ternede flag i spidsen af feltet med et forspring på 25 sekunder til René Prang på 2. pladsen. Det blev lige fejret med kørsel på baghjulet ned af hele opløbsstrækningen.

Det gav Steven Tirsgaard den samlede 2. plads i DM med René Prang på 1. pladsen og Martin Simonsen som nr. 3. Målet for 2014 var at vinde DM i Supersport klassen, men det blev som bekendt meget svært med 1 løb på Padborg Park, hvor der ikke kom point på kontoen på grund af styrt. Steven kørte den hurtigste tid på en Supersport maskine på Mantorp Park med 1:19,800 – der ligger en 1:18 tid og venter.

Simon Tirsgaard kørte det 1. løb fredag på en meget våd bane, hvor Jan Jespersen straks kørte i front af feltet med Ulrik Døssing Nielsen og Simon på de efterfølgende pladser, men de blev begge overhalet af den svenske kører Håkan Stensby. Jan Jespersen styrtede på den meget våde bane undervejs i løbet, hvorefter de kørte over målstregen med Stensby som nr. 1 og Ulrik Døssing Nielsen nr. 2 og Simon 3.er. Jan Jespersen kørte sin maskine ind over målstregen lidt længere nede i feltet og sikrede sig nogle gode point i den samlede stilling, hvor Simon rykkede tættere på 1. pladsen, men der var stadig 11 point op til Jan.

Under træningen op til søndagens løb kørte Simon en tid på 1:17,500, der var over ½ sekund hurtigere end den næste kører i feltet. Nu var de bare at håbe på tørvejr til løbet søndag eftermiddag, og vejret viste sig fra den bedste side med et tørvejrsløb over de 14 omgange. Løbet startede med Jan Jespersen i spidsen med Simon lige efter og den svenske kører Daniel Falemo på 3. pladsen. Simon indtog ret hurtigt føringen i løbet og udbyggede føringen til målstregen, hvor han havde et forspring på næsten 12 sekunder til Jan Jespersen på 2. pladsen og med Daniel Falemo på løbets 3. plads.

Simon Tirsgaard

Undervejs i løbet satte Simon den hurtigste omgangstid på banen over de 4 dage med 1:17.329, der var 0,7 sekunder hurtigere under løbet end nr. 2. Simon har som mål at køre en lav 1:16 tid på Mantorp Park.

Sejren i det sidste løb var ikke tilstrækkelig til at vinde det samlede DM i Superbike klassen. Vinder blev Jan Jespersen med Simon Tirsgaard på 2. pladsen og Ulrik Døssing Nielsen som nr. 3. Det må dog med den korte forberedelsestid op til sæsonen være tilfredsstillende. Simon kom først hjem til Danmark fra Australien 1 uge inden de første 2 løb på Ring Djursland.

Nu skal forberedelserne til sæsonen 2015 indledes med kørsel på Knutstorp – Assen og Padborg Park sammen med Zenergy Racing trackdays.