Start-slut sejr til Robert Wickens

DTM
30/06/14

DTM - Matthias Ekström med flot comeback
Med en start-til-mål sejr, sikrede Mercedes, og den canadiske kører Robert Wickens, sig deres anden sejr i 2014 sæsonen i DTM. Længe så det ud som anden-placerede Christian Vietoris kunne give en et-to sejr. Men en teknisk fejl gav mulighed for en dobbelt-succes til Audi, som tog de resterende pladser på podiet, med Jamie Green fulgt af Mattias Ekström.

Sammenlignet med de foregående dage fik det traditionelle gadebane i Nürnberg, Norisring, knapt så godt vejr. Da det regnede kraftigt gentagne gange gennem hele løbsdagen besluttede løbsledelsen at starte løbet bag Safety Car. Løbet blev frigivet efter i alt tre omgange bag pace-bilen, og Robert Wickens tog øjeblikkeligt føringen. Bag ham kom Audi kører Jamie Green hurtigt nærmere, måske lidt for hurtigt, da en træfning med den anden-placerede Mercedes kører Paul Di Resta efter den første chikane, sendte sidsnævnte ud på en drejetur, der sendte man ned på en 10. plads.

Robert Wickens
(Foto: Natascha Theisen)

Jamie Greens handling gik dog ikke ubemærket hen, og gav han en 5 sekunders straf ved det første pit stop.

Eftersom reglerne blev justeret op til gadeløbet, trådte den nye regel i kraft, om at det obligatoriske vindue for pit-stop vindue ikke gælder i et vådt løb, og holdene kunne nu selv vælge tidspunktet deres pit stop. Nogle hold besluttet efter lidt over fire runder at gennemføre deres obligatoriske pitstop, men på dette tidspunkt fik det ikke nogen effekt på føringen af løbet. I spidsen havde Mercedes kører Robert Wickens stadig den ubestridte føring, op på anden pladsen fandt man Audi køreren Jamie Green, som runde for runde kørte sig ind på canadieren. På tredje pladsen, havde en anden Mercedes kører i mellemtiden skubbet sig ind i top 3 med Christian Vietoris.

Jamie Green

Svenske Mattias Ekström kørte sig til et fantastisk comeback Efter kvalifikationen lørdag, besluttede løbsledelsen om aftenen at give svenskeren en straf på 7 startplaceringer, for at have været i vejen for Pascal Wehrlein, hvilket gav Ekström en startposition som nr 12. Mens de tre førende kørere, brugte den første halvdel af løbet på at mindske afstanden til hinanden, kørte Mattias Ekström sig på nærmest legendariske vis stille og roligt op gennem feltet, på vej til de førende, og befandt sig nu på en fjerde position, allerede inden for rækkevidde af en placering på podiet.

Mattias Ekström

Endnu engang begyndte det at regne let, og den førende gruppe gav afkald på skiftet til tørvejrsdæk, indtil banen, på den sidste tredjedel var tørret mere og mere - til skade for dem, der allerede havde besluttet at starte løbet med et pit stop, og derefter skulle gøre endnu et pitstop, mens de førende nu fik udført deres første obligatoriske pitstop. Og dermed forblev den førende Wickens. Jamie Green tabt på grund af sin 5-sekunders straf, sin anden plads til Mercedes køreren Christian Vietoris. Men pludselig mistede Mercedes køreren mistede kontrollen over sin Mercedes på vej ud af Grundig kurven, og rullede af banen. Årsagen skal sandsynligvis findes ved det sidste pit stop, hvor et hjul ikke var blevet sat helt fast. Så hvad der lignedende en sikker dobbelt sejr til Mercedes på Norisring, blev pludselig en fri bane for Jamie Green og Matthias Ekström, som dermed sikrede sig anden og tredje plads på podiet.

Fra venstre til højre: Jamie Green (Audi, 2'er), Robert Wickens (Mercedes, vinder), Dennis Nägele (Mercedes, Racingenør for Robert Wickens), Mattias Ekström (Audi, 3'er).

Bedste placerede BMW kører i dette løb var Marco Wittmann. Hans hjemmebaneløb gav ham en 7. plads, og vigtige 6 point og er med i alt 59 point stadig førende i klassementet. Det 5. løb i 2014 sæsonen finder sted om 14 dage, fra 11. til 13. Juli på Moscow Raceway.