Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Danskerduel på Rudskogen

Citroen DS3 Cup 
27/06/14 

Kim Lund Johansen løb med pole position og begge sejre, da Citroën DS3 Cup gæstede Rudskogen i weekenden.
Bag midtjyden var der tæt kamp om placeringerne, og flere norske kørere fandt interesse for klassen.
 

Allerede fredag var de danske kørere i aktion på den norske bane, der er udnævnt som Norges nationalbane og i 2011 blev relanceret efter et redesign af den berømte banedesigner, Herman Tilke. Fredagen bestod af flere timers træningspas, og det passede som fod i hose til de kørere, som aldrig før havde sat et dækaftryk på den norske asfalt.

Lørdagens kvalifikation blev præcis som den forsvarende mester, Kim Lund Johansen, havde håbet på. Midtjyden var hurtigste kører i feltet og fik dermed pole position foran Jørgen Worthmann og Benjamin Karlog. Lasse Murmann Sørensen havde tredjebedste omgangstid men fik efterfølgende konstateret 13 kilos undervægt i sin Citroën DS3-racer, og dermed rykkede resten af feltet en placering op.


Kim Lund tog endnu en dobbeltsejr og fik recanche for sidste års besøg på Rudskogen
(Foto: Gripping Media ApS)

Selvom motorsport for flere af klassens kørere “kun” er en hobby, og det skal være sjovt, må Jørgen Worthmann have indset at motorløb er sjovest når man får pokaler med hjem. Den karismatiske sønderjyde har sat en dyd i at underspille sig selv, men når hjelmen kommer på, er niveauet et helt andet. På Rudskogen viste slagtermesteren for alvor, at han er en seriøs konkurrent. Efter først at have sat næsthurtigste omgangstid i tidtagningen tog Jørgen andenpladsen i andet løb - lige efter sidste års mester.

Efter Worthmann sluttede Lasse Murmann Sørensen på en tredjeplads efter at være startet bagerst. Endnu en ung kører som kan håndtere en DS3-racer uden større problemer. Udenfor top tre var Anders Rohde og Benjamin Karlog, samt de to debutanter; Steffen Rothschild og Michael Bergmann.


Jørgen Worthmann gav den fuld gas og høstede flotte resultater
(Foto: Gripping Media ApS)

Med omvendt startrækkefølge til andet løb var der norsk front. Steffen Rothschild nåede dog ikke at beholde førstepladsen længe, før flere kørere slap forbi. Blandt andet Kim Lund, der atter havde sat kursen mod toppen og, uden større indblanding fra konkurrenterne, overtog føringen på femte omgang og holdt sig forrest indtil det ternede flag.

Også Lasse Murmann Sørensen havde fart på i andet heat, hvor regnen vaskede banen ren på de første tre omgange. Den fedtede bane krævede ekstra køreteknik, og den 16-årige midtjyde var den eneste som tilnærmelsesvis kunne holde sig tæt på Kim Lund. Anders Rohde var sidste mand på podiet, foran Jørgen Worthmann, Benjamin Karlog og Michael Bergmann. Norske Steffen Rothschild sluttede løbet før tid efter kontakt med banens autoværn.


En flot debut til Lasse Murmann Sørensen
(Foto: Gripping Media ApS)

Nu kan kørerne i Citroën DS3 Cup puste ud i en periode, før efterårssæsonen går i gang. Det er nemlig først ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen at den franske mærkeklasse vender tilbage til asfalten.

Citroën DS3 Cup

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 22/06/14 - Rudskogen Motorsenter - Citroen DS3 Cup
  •