Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Le Mans stjerner til Copenhagen Historic Grand Prix 2014

CHGP 
27/06/14 

CHGPEt prominent felt af de største internationale og nationale Le Mans stjerner vil kaste glans over Copenhagen Historic Grand Prix den 2.-3. august på Bellahøj Park
Anført af Copenhagen Historic Grand Prix-ambassadør, og ni-dobbelte Le Mans-triumfator Tom Kristensen, bliver det en imponerende samling af både nationale og internationale Le Mans-koryfæer, der trækker i køredragterne for at køre historisk race, når det første weekend i august går løs til Danmarks største motorsportsbegivehed, Copenhagen Historic Grand Prix 2014, i hjertet af København.
 

Audis danske Le Mans-es Tom Kristensen får i København følgeskab af fire mærke-kollegaer, og tilsammen kan de fem Audi-piloter bryste sig af et væld af både nationale og internationale mesterskabstitler samt imponerende 15 generelle sejre på den legendariske Circuit de la Sarthe. Til Copenhagen Historic Grand Prix vil Tom Kristensen (9 sejre) have følgeskab af Lucas di Grassi, Loïc Duval (1 sejr), Marco Werner (2 sejre) og Dindo Capello (3 sejre).


(Foto: CHGP)

I 2013 blev det traditionsfyldte Royal Pro/Am race til CHGP vundet af Jan Magnussen og hans medkører Andreas Rolner, og den tidligere firedobbelte Le Mans-vinder, der i år sluttede på en flot andenplads i GTE Pro-klassen på Le Mans, vil i 2014 få mulighed for igen at få hængt den eftertragtede laurbærkrans om halsen som vinder.

Fra Aston Martin Racing vil to af de bærerende danske kræfter også gæste Bellahøj Park og Copenhagen Historic Grand Prix. Kristian Poulsen sejrede i år for anden gang i karrieren på Le Mans efter at han, som en del af kørebesætningen i den såkaldte ”Danskerbil” Aston Martin #95, kørte over målstregen som vinder i GTE Am-klassen efter fænomenal kørsel i 24 timer. Til Copenhagen Historic Grand Prix vil Kristian Poulsen få følgeskab af Christoffer Nygaard, der i Aston Martin #98 kørte hurtigste tid i GTE Am-klassen og længe var med i topstriden i klassen, indtil tekniske problemer desværre forhindrede et potentielt slutresultat på podiet for den unge kører.

Til Copenhagen Historic Grand Prix kører mange historiske racerklasser, og et af højdepunkterne er det traditionsrige Royal Pro/Am race, der køres både lørdag og søndag, og med rette tiltrækker stor interesse og bevågenhed hos både gæster og publikum. Foruden de mange professionelle racerkørere, der i Royal Pro/Am danner par med dygtige amatører og deres historiske racerbiler, er det også i Royal Pro/Am feltet at Danmarks hurtigste Prins og Copenhagen Historic Grand Prix Protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, lufter sin klassiske Lotus Cortina.

Billetter til CHGP 2014 kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk

www.chgp.dk


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 03/08/14 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS