Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Glad løbsleder siger tak

DM Rally 
25/06/14 

Slagelse Auto Sport kan se tilbage på et godt Peugeot Rally
Det var en træt, men glad løbsleder, som mandag kan gøre status efter weekendens Peugeot Rally, der formåede at tiltrække rallymandskaber fra Danmark og Tyskland til sekundfight på en række vestsjællandske veje.
 

”Jeg er glad for, at vi har fået afviklet et rally, som deltagerne har været rigtigt glade for at deltage i, men skal jeg lægge hånden på hjertet, så er det også rart, at rallyet nu er overstået, for det har fyldt meget i månederne og ugerne op til løbet,” siger Martin Nielsen, der var løbsleder for Peugeot Rally. ”Jeg tror, at mange af vores frivillige sov ekstra længe søndag, og det har været dem velundt, for de har ydet en stor indsats, og det skal de have tak for.”


Slagelse Kommunes borgmester, Sten Knuth, stod for den ceremonielle start på Peugeot Rally. Her er det løbets senere vindere, Christian Jensen og Freddy Pedersen, han sender afsted fra Nytorv i Slagelse.

At afvikle et DM-tællende løb som Peugeot Rally er nemlig ikke noget venstrehåndsarbejde. Flere hundrede officials fra dels Slagelse Auto Sport, dels en række naboklubber, var fredag og lørdag i aktion for at afvikle de seks forskellige hastighedsprøver, der alle foregik på afspærrede veje.

”Selvfølgelig var der nogle skønhedsfejl undervejs – det kan aldrig undgås med et så stort arrangement. Vi havde eksempelvis nogle forsinkelser. Den første indtraf allerede fra morgenstunden, da en af bilerne tabte en masse olie. Her var det sikkerhedsmæssigt nødvendigt at få gjort noget ved oliespildet, inden vi kunne fortsatte,” lyder det fra Martin Nielsen, der også måtte udelukke et mandskab fra løbet. ”Det var virkelig med blandede følelser, at jeg som løbsleder måtte udelukke holdet, men det var det eneste, jeg kunne gøre på baggrund af oplysninger, som den tekniske kontrol fremlagde.”

Peugeot Rally blev et løb med masser af udfordringer for deltagerne. 54 mandskaber startede løbet, og af dem nåede 32 frem til målet ved Selandia CEU.

”Alle hold, som valgte at starte i Peugeot Rally, skylder vi en stor tak for at være en del af arrangementet, men vi vil også gerne rette en stor tak til Peugeot Slagelse, der har været sponsor for arrangementet, og til Selandia CEU, der var så venlige at lægge lokaler og arealer til for rallycentrum,” siger Martin Nielsen. ”Men vi kommer ikke uden om, at uden Slagelse Kommune, Gardehusarregimentet og de mange lodsejere, som gav os deres accept, så havde Peugeot Rally heller ikke været muligt. De skal også have en stor tak.”

Peugeot Rally 2014

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •