Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Sidste tur inden sommerferien

Yokohama
1600 Challenge 

24/06/14 
Yokohama

Yokohama 1600 Challenge er næsten klar til at gå på sommerferie.
Inden da skal der dog køres den 3. afdeling af mesterskabet på Padborg Park, og mindst 22 kørere er klar til løbsweekenden i det Sønderjyske.
Morten Jespersen kommer til banen som førende i DIF Danmarksmesterskabet, efter han forsvarede, og endda udbyggede føringen, ved den 2. afdeling for en måned siden på Ring Djursland.
 

Tilgengæld er kampen om 2. pladsen i mesterskabet utrolig tæt, med Karsten Olsen foran Carsten Rasmussen, efterfulgt af Jonas Lynge, Kasper Nybo og Ole Petersen.


Mads Hedegaard Frederiksen ligger og lurer lige udenfor top 3 i Rookiemesterskabet, men har efterhånden fundet god fart, så det er kun et spørgsmål om tid, inden at top 3 bliver indtaget.
(Foto: CN Photo)

I Oldboysmesterskabet har Carsten Rasmussen lagt sig i front foran Michael Scharstein og Rudi Larsen, mens Ole Petersen har føringen i Rookiemesterskabet foran Brian Johannesen, Mikkel Gregersen og Andreas Top Jensen.

Hvad angår succesballasten så er vægten godt spredt ud imellem mange biler. Morten Jespersen og Karsten Olsen skal begge have 50kg med, mens Dennis Bannergaard med 40kg, Carsten Rasmussen med 30kg, Kasper Nybo med 20kg og Ole Petersen med 10kg er den sidste mand med ballast. I tidligere sæsoner han man dog set, at vægt ikke altid har den store synlige effekt på Padborg Park. Morten Jespersen tog bl.a. en sejr med 40kg i bilen sidste år.

Så alle de ovenstående, lidt tungere kørere, må helt klart tælle som favoritterne til podiepladserne i de 2 heats. Men Jonas Lynge viste også stor fart på banen sidste efterår og satte hurtigste omgang i sæsonens sidste heat.


Brian Jakobsen har tidligere kørt hans bedste resultater hjem på Padborg Park. Så køreren den hvide og grønne Toyota Corolla satser på at køre en masse point hjem i den kommende weekend.
(Foto: CN Photo)

Men der kommer også en ny spændende bil på banen. Tue Nielsen stiller op med i en Citroen C4 Coupe, som han har haft travlt med at klargøre hjemme på værkstedet efter d. 2. afdeling på Ring Djursland. Bilmodellen er ikke tidligere set i klassen, og det bliver spændende at se en helt ny model, med en meget utraditionel bagende, som skiller sig klart ud fra de 8 andre mærker og modeller, som er tilmeldt løbet.

Brødrene Henrik og Peter Sørensen kommer også i hver deres Suzuki Swift Sport. Henrik blev Oldboysmester i Yokohama 1600 Challenge i 2013 og tog derudover en generel sejr ved Juniløbet på Padborg Park sidste år. I 2014 har han indtil videre holdt en pause pga. travlhed i bilfirmaet derhjemme.

Peter Sørensen havde også et par starter i 2013, hvor han ofte befandt sig i top 8. Men han har ligeledes været på podiet på banen, dengang han kørte med i Suzuki Swift Cup.

Det bliver interessant at se, om vi ikke skal have den 3. og 4. forskellige sejrsherre i 2014 på Padborg Park. På FDM Jyllandsringen var det jo Morten Jespersen der gjorde rent bord, og på Ring Djursland var det Steffen Petersen, der som gæstekører gentog samme nummer. Men mon ikke at der er nogle af de andre kørere som kan tale med om sejren denne gang?

Der er i hvert fald 6 kørere i feltet som tidligere har vundet et heat i Yokohama 1600 Challenge, og flere der står og banker på til det.

Derudover er der mindre end en heatsejr imellem 2. pladsen og 6. pladsen i det generelle mesterskab, men heller ikke så langt ned til de efterfølgende placeringer. Så der bliver med garanti rodet godt og grundigt rundt i stillingen i DIF Danmarksmesterskabet inden sommerferien.


Brian Johannesen har fået repareret gearkassen, og er klar til endnu engang at kæmpe med i top 8 generelt og omkring sejren i Rookiemesterskabet.
(Foto: CN Photo)

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 28. juni
Træning 10.05-10.25
Kvalifikation 14.30-14.50

Søndag 29. juni
Løb 1 09.15-09.35 15 min. + 1 omgang
Løb 2 15.40-16.00 15 min. + 1 omgang

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: