Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen tog DTC-føringen

DTC 
23/06/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTelesikring Racing stillede i denne weekend op til tredje afdeling af Danish Thundersport Championship på Rudskogen Motorsenter ved Rakkestad i Norge. En andenplads i finalen betød, at Jan Magnussen tog føringen i kørernes mesterkab.
 

Tredje DTC-afdeling på Rudskogen Motorsenter i Norge gav en andenplads til Telesikring Racing-kører Jan Magnussen. Patrick Egsgaard sluttede syver.

— Vi var ikke lige så godt kørende som vi plejer, forklarede Jan Magnussen om sin egen indsats i weekenden.

— Jeg endte etter i tidtagningen, men i Superpole var der noget i bilens setup, som ikke fungerede optimalt, så jeg endte treer bag Casper Elgaard og Marius Nakken.

Jan Magnussen måtte således starte treer i første kvalifikationsheat, hvor Marius Nakken var flyvende på hjemmebanen og holdt føringen fra start til slut. Jan Magnussen kæmpede sig forbi Casper Elgaard, men blev så ramt af et usædvanligt kiks.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Jeg har hånden på gearstangen, da jeg rammer curben, hvilket får den til at ryge i tredje gear så hurtigt, at min hånd ryger af gearstangen og rammer tændingsknappen! Det er lige nok til, at Casper (Elgaard, red.) kan komme udenom igen, men jeg overhaler ham senere, dog uden at kunne indhente Marius Nakken.

I andet kvalifikationsheat gik det bedre for Jan Magnussen, som startede syver på grund af sin andenplads i første løb. Efter blot fem omgange var han tilbage i førerpositionen, som han forsvarede hele vejen til det ternede flag.

— I finaleløbet skulle jeg starte toer, men rykkede op til førstepladsen, da Marius Nakken fik en straf for at have overhalet en modstander med alle fire hjul udenfor banen. Da starten så går, sker det samme med Casper Elgaard, som ryger udenfor banen og kommer forbi mig, forklarer Jan Magnussen.

— Jeg kalkulerede faktisk med, at han (Casper Elgaard, red.) ville blive straffet for den overhaling, men det skete ikke — måske fordi, der altid er så megen dramatik under starten. Jeg skulle have presset ham hårdere, for det lykkedes ikke at komme forbi ham igen, og jeg sluttede på en skuffende toer, lød det fra Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

For Telesikring Racings anden kører, Patrick Egsgaard, forløb weekenden tilfredsstillende, selv om den ikke startede optimalt.

— Jeg endte på en tiendeplads i tidtagningen og startede på samme position i Superpole. Men jeg manglede fart, og må erkende, at jeg også stadig mangler noget Superpole-erfaring, forklarede den unge Esbjergenser.

Patrick Egsgaard startede således fra en tiendeplads i første kvalifikationsheat, hvor han kæmpede sig op på en syvendeplads. Dette betød, at han kunne starte toer i andet kvalifikationsheat, hvor han førte løbet i nogle omgange og endte på en femteplads.

— I finaleløbet skulle jeg starte sekser og havde generelt en god fart gennem løbet. Desværre kunne jeg ikke holde min startposition og endte på en syvendeplads, lød det fra Patrick Egsgaard.

— Men jeg er godt tilfreds med weekenden. Jeg fik, hvad jeg kom efter, og det har været en fedt race i fantastiske omgivelser. Rudskogen er en suveræn og meget hurtig bane, som passer rigtig godt til bilerne og flytter grænserne.

Telesikring Racing-kørernes indsats i weekenden betyder, at Jan Magnussen nu fører kørernes mesterskab med 154 point foran Casper Elgaard (153 point), mens Patrick Egsgaard holder ottendepladsen med 60 point.

Telesikring Racing fører fortsat teammesterskabet med 214 point foran Stark Racing med 153 point.

Næste og fjerde afdeling af Danish Thundersport Championship afvikles efter en sommerferiepause den 16.-17. august på Ring Djursland.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 22/06/14 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •