Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Citroën dominerer i Ardennerne

WTCC 
23/06/14 

2014 har indtil nu været lidt af et debut år for det franske Citroën team i verdensmesterskabet for standardvogne, World Touring Car Championship (WTCC). Deres tre kørere besætter de tre første placeringer i VM-stillingen og det var da også Citroën, der dominerede 7. afdeling af VM, der søndag eftermiddag fandt sted på den naturskønne og ikke mindst meget lange Spa-Francorchamps racerbane i de belgiske Ardenner-bjerge.
 

I dagens første løb startede verdensmesteren Yvan Muller i Citroën C- Elysée WTCC fra pole-position og han gav ikke førstepladsen fra sig på noget tidspunkt frem til målstregen.

Nøglen til sejr
”Nøglen til at vinde i det første løb er at få en god start, hvilket jeg opnåede,” forklarede den franske kører efter løbet. ”På den første omgang blev jeg nødt til at være lidt forsigtig, for at sikre at mine Yokohama dæk fik den rette temperatur, men derefter kunne jeg presse rigtig meget på med det formål at opbygge så stort et forspring som muligt. Jeg ville ikke have, at nogle af de andre nåede ind i min slipstrøm og kampen mellem Sébastien og José Maria gjorde det muligt for mig at stikke af.”


Tiago Monteiro blev den bedste Honda fabrikskører i Belgien med 4. pladsen i Race 2
(Foto: FIA WTCC)

Team-kammeraterne José Maria López og Sébastien Loeb kæmpede nemlig løbet igennem om 2. pladsen. Det var mest den ni-dobbelte rallyverdensmester, Loeb, der førte an, men i løbets afgørende fase kom Lopez forbi.

Lopéz vandt sin femte sejr for Citroën
I dagens andet løb blev resultatet byttet om, bl.a. fordi den forreste del af startopstillingen til race 1 da vendes på hovedet, og López tog sejren – hans femte i sit debut-år for Citroën – hvorved han udbyggede sin føring i VM-kampen. Muller blev nr. 2, men denne gang lykkedes det Tom Coronel fra Holland i Chevrolet og Honda’s Tiago Monteiro at holde rallystjernen bag sig.


José Maria López vandt sin femte WTCC løbssejr for Citroën på Spa-Francorchamps racerbanen
(Foto: FIA WTCC)

Honda havde et vanskeligt løb i Belgien. Civic WTCC racerne er hurtige nok i svingene, men de har ikke samme fart ned ad langsiderne som rivalerne fra Citroën. Det er især et handikap på Spa-Francorchamps banen. Det italienske J.A.S. team, som varetager Honda fabrikkens deltagelse i WTCC, har erklæret, at de ville være på niveau med Citroën i anden sæson-halvdel. Det bliver spændende i de kommende VM-afdelinger, som alle er oversøiske, at se, om den målsætning opfyldes.

Indtil videre er Hondas fabrikskørere dog dem, der i VM-stillingen er nærmest de franske deltagere.

Afsted til Argentina
Efter løbene i Europa tager VM-feltet til Sydamerika, til Río Hondo for foden af Andes bjergene i Argentina. Hér finder 8. afdeling sted d. 2.-3. august.

Eurosport Danmark


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 22/06/14 - Spa-Francorchamps - WTCC
  •