Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ny sejr for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
23/06/14 

Det blev til sejr for Peugeot Sport Dealer Team DK ved årets Peugeot Rally, som med Slagelse som base blev kørt over en række hastighedsprøver på Vestsjælland. Fem af de tolv hastighedsprøver blev vundet af Christian Jensen og Freddy Pedersen, som for andet DM-rally i træk kunne notere sig for en sejr i deres nye Peugeot 208 T16. Sejrsmargenen var på blot 4,7 sekunder til Ib Kragh og Mie Petersen.
 

”Sejrsmargenen er ikke stor, og de tre tiendedele, Ib kørte fra mig på den sidste hastighedsprøve, ja, dem kan jeg finde mange andre steder i løbet, men sådan er det. Det er det, der gør det sjovt,” siger Christian Jensen med et stort smil.

”Jeg troede ikke, at Ib ville have vundet den sidste prøve, men vi kæmpede bare til sidste meter i løbet, og det har været vanvittigt spændende. Men for Freddy og jeg har det været utroligt vigtigt, at det var os, som tog sejren. Vi var jo ikke til start i årets første DM-løb, så det har været vigtigt for os at vinde og score så mange point som overhovedet muligt.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen
(Foto: Rallypics.dk)

Sejren i Peugeot Rally var den anden i træk for Christian Jensen og Freddy Pedersen, og de har nu overtaget andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet i 4WD-divisionen, hvor de har hentet ind på Ib Kragh og Mie Petersen.

”Selv om der venter os en stor udfordring i efterårets løb, så tror vi stadig på chancen for at genvinde titlen fra 2012,” siger Christian Jensen. ”Vi er blevet dus med bilen, og nu skal vi bare have to sejre i efterårets DM-løb.”

Peugeot Sport Dealer Team DK var ved Peugeot Rally også repræsenteret af Kim Madsen og Line Lykke Jensen. Makkerparret fra Slagelse var til start i deres Peugeot 208 R2, og trods udfordringer undervejs var de hurtigste mandskab i divisionen med bedste tid på otte af de tolv hastighedsprøver

”Indtil middagspausen gik det strygende, men så løb vi ind i nogle problemer,” siger Kim Madsen. ”Vi havde en punktering, blev fanget i en støvsky fra en Porsche i gruset på chikanen på Antvorskov Kaserne, og så havde vi et gearkasseophæng, som drillede os, men vi kom i mål som hurtigste mandskab i 2WD-divisionen – halvandet minut foran næste mandskab i klassen.”


Kim Madsen og Line Lykke Jensen
(Foto: Rallypics.dk)

Kim Madsen og Line Lykke Jensen modtog pokalerne for førstepladsen i 2WD-divisionen.
”I forbindelse med den efterkontrol, som er normalt for de vindende biler, vurderede de tekniske kontrollanter, at der var en uoverensstemmelse på motorens tekniske specifikationer i forhold til dokumenterne,” siger Peugeot Sport Dealer Teams teamkoordinator, Kjeld Seidler.

”Den Peugeot 208, som Kim og Line deltager i, er en rigtig fabriksbil, der er opbygget efter specifikationerne for den biltype, og der er i vores optik ingen tvivl om, at bilen overholder det internationale tekniske reglement for R2-biler. Vi er blevet enige med Dansk Automobil Sports Union om, at vi i løbet af ugen skal vende tilbage med den nødvendige dokumentation.”

Peugeot Sport Dealer Team DK vil komme med en officiel meddelelse, når resultatet af de efterfølgende undersøgelser foreligger.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •