Diverse
22/06/14

Der er masser af aktivitet på den engelske Snetterton bane der i denne weekend lægger asfalt til flere klasser med dansk deltagelse.
Blandt de mange kørere er Morten Dons, Frederik Mortensen og Nicolas Beer.

I det britiske GT mesterskab deltager Morten Dons sammen med sin svenske makker, Aleksander Schjerpen, i deres Ginetta G55 GT4. I de første sessioner som er de fri træninger og hvor placeringerne ikke tæller, blev parret nummer 8 i klassen og nummer 29 generelt i den første træning. I anden træning var der forbedring frem til en placering som nummer 5 i klassen og nummer 26 generelt.

(Foto: Gripping Media ApS)

I kvalifikationen til det første af søndagens to løb blev de nummer 4 i klassen og nummer 25 generelt. Desværre lykkedes det ikke at holde en tilsvarende placering til søndagens andet løb. Her blev parret klassificeret som nummer 10 i klassen og nummer 31 generelt. Det er dog søndag at pointene skal hentes, så mon ikke de unge herrer i bilen, kender deres besøgelsestid her.

I den britiske Formel 4 serie er den danske deltager Nicolas Beer, der kører for Sean Walkinshaw Racing. I kvalifikationen placerede han sig som den bedste af teamets 3 kørere på en fjerdeplads. Den skulle forsvares i lørdagens løb, og det lykkedes for en af konkurrenterne at passere Nicolas Beer som slutter dette løb på femtepladsen, men der er god grund til bedre resultater søndag hvor der køres to løb. I det første af disse to løb, starter Nicolas Beer igen som nummer 4.

(Foto: Jakob Ebrey Photography)

Sidste danske deltager på Snetterton er Frederik Mortensen. Her deltager han i Ginetta G40 klassen og i den kvalifikationen til første løb kvalificerede han sig som nummer 6 i den store G40 klasse. Næsthurtigste omgangstid tæller som startplacering til det andet løb, og her kørte han desværre kun niendehurtigste tid.

I første løb nåede han desværre ikke ret langt. Løbet der var fastsat til 7 omgange blev desværre kun til en noteret omgang for Frederik Mortensens vedkommende. Vi har endnu ikke hørt om årsagen til at han udgik.