Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Fransk mærkerace i de norske fjelde

Citroen DS3 Cup 
19/06/14 

Citroën DS3 Cup har sat kursen mod Rudskogen Motorsenter nær den norsk-svenske grænse. Den nyligt renoverede racerbane lagde i 2013 asfalt til en afdeling af det danske mesterskab, og i den kommende weekend vender mærkeklassen tilbage. Et par nye kørere har meldt deres ankomst i de budgetvenlige franske racerbiler.
 

Blandt de nyankomne er Michael Bergmann, Aarhus. De færreste har hørt meget om den aarhusianske trykkeriejer, der sidste år fik banedebut for Bremer Racing i en Ferrari 458. I den kommende weekend er det en noget mindre potent Citroën DS3, der skal køres i, og det skal nok blive spændende at se hvordan Michael håndterer den lille franske racer.


Jørgen Worthmann og Benjamin Karlog er blandt deltagerne på Rudskogen
(Foto: Gripping Media ApS)

En anden debutant er Lasse Murmann Sørensen, Hammel, der i denne sæson har kørt sine første kilometer på de danske racerbaner efter en årrække i gokart. Den blot 15-årige kører har prøvet kræfter med Yokohama Super Cup, men muligheden for at prøve en Citroën DS3 Cup-racer var ikke til at stå for.

Mens et par nye kørere har meldt sig klar til start, har Jacob Kallestrup travlt med et helt andet race - eksamensrace. Viborg-køreren er i gang med de afsluttende eksaminer på Handelsgymnasiet i Viborg, og de kan ikke bare lige flyttes fordi der er racerløb. Dermed er sommerferien ekstra lang for Jacob - der dog hellere ville et smut til Norge og køre racerbil.

Flere norske kørere har også meldt sig til Citroën DS3 Cup’s norske løb for at se hvad den franske mærkeklasse har at byde på i form af økonomi, race og god stemning. Blandt andet Steffen Rothschild, der for år tilbage deltog i et par udvalgte løb i den danske VW Polo Cup.


Kan Kim Lund få revanche for sidste års defekte turbo?
(Foto: Gripping Media ApS)

Blandt de faste indslag har den regerende mester, Kim Lund Johansen, bekendtgjort at han kommer til Norge for at få revanche for sidste års defekte turbo, der kostede et par gode placeringer. Det kan dog godt være at midtjyden skal tage sig i agt for Anders Rohde, der ved sin debut i klassen på Ring Djursland viste at han kan være en seriøs bejler til førstepladserne.

Hvem der vinder, og om debutanterne får en god oplevelse, ved vi meget mere om søndag eftermiddag.

Citroën DS3 Cup

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 22/06/14 - Rudskogen Motorsenter - Citroen DS3 Cup
  •