Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Masser af historiske biler til start i Peugeot Rally

DM Rally 
19/06/14 

Weekendens rally på Vestsjælland tæller også til det historiske mesterskab
Der er ingen tvivl om, at det vil være bilerne fra dels 4WD-division, dels Tunet National-divisionen, som vil sætte tempoet, når der fredag og lørdag afvikles Peugeot Rally på Vestsjælland. Men det er ikke de eneste rallybiler, som skal i konkurrence i Slagelse Auto Sports store løb.
 

Peugeot Rally tæller nemlig til Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i historisk rally, ligesom der også er en klasse for klassiske rallybiler på programmet. Det betyder, at næsten en fjerdedel af feltet – 13 biler helt præcist – enten er historiske eller klassiske rallybiler. Og de er ikke med i løbet som fyld. Ej heller for at blive udstillet. De er med for at blive brugt.


Den ældste bil i Peugeot Rally er denne Morris Cooper S kørt af Poul Pape Juel Jensen/Morten Sahl Christensen
(Foto: Morten Alstrup)

Spørg bare de regerende historiske mestre, Flemming Hansen/Palle Gustafsen, Glumsø/Ringsted. De vandt årets mesterskabspremiere, men i den seneste afdeling havde de en afkørsel, hvor deres ellers så pæne Ford Escort RS2000 blev godt og grundigt bulet. Men nu er skaderne blevet udbedret, og de er klar til at kæmpe sig tilbage i pointtabellen, hvor de dog halter efter flere af deres konkurrenter.

Et af de mandskaber, som ligger foran dem i tabellen, er Erling Hansen/Jan Vadman, begge Høng. I deres Opel Ascona A fra 1971 har de scoret point i begge årets hidtil kørte mesterskabsrunder, og hvis de formår at gennemføre Peugeot Rally med et godt resultat, har de gode muligheder for at overtage føringen i mesterskabet. Men der er flere stærke mandskaber i feltet, heriblandt Søren Andersen/Michael Christensen, Århus/Sverige, der stiller til start i den Toyota Corolla Coupé, som de blandt andet har deltaget i det store svenske historiske løb Midnatssolrallyet.


Erling Hansen/Jan Vadman har ved Peugeot Rally muligheden for at overtage føringen i det historiske mesterskab
(Foto: Morten Alstrup)

Alders- og modelmæssigt spænder det historiske og klassiske felt ved Peugeot Rally bredt.

Der er således hele 16 års forskel mellem den nyeste bil – den Volvo 240 Turbo fra 1983, som Søren Bøgeskov/Erik Bøgeskov, Hadsten/Langå, deltager med – og den ældste bil. Det er en Morris Cooper S fra 1967, som køres af Poul Pape Juel Jensen/Morten Sahl Christensen, Brøndshøj/København, og udover at være feltets ældste, så er det også den mindste. Blot 1.293 cm3 stor er motoren i den gamle englænder.

Peugeot Rally 2014
Slagelse Auto Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •