Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Jacob Schnoor med helt fremme i Rally Cross

Rallycross - DM 
17/06/14 

RC-hjulene snurrer hurtigt for Jacob Schnoor fra Motorsport Nordjylland (MNJ) i Peugeot 106. Schnoor Motorsport har siden 2007 været med helt fremme i Rally Cross-seriens frontklasse: SUPER 1600, hvor der ligger tunede 1,6 liters motorer under fronthjelmen.
 

Schnoor Motorsport er et familieprojekt, idet både Jacob Schnoor og faderen: Poul Erik er mekanikere til daglig:
- Jacob startede tilbage i 2004 med Rally Cross efter to år i Folke Race. Han skruer selvfølgelig selv på sine konkurrencebiler, men jeg træder specielt til under selve motorløbene således, at han altid får gode muligheder for at lade psykisk op til næste heat. Hele familien bakker dog op om aktiviteterne som supportere og er med ude som tilskuere ved DM-arrangementerne.


Jacob Schnoor går til makronerne i DM for SUPER 1600

- Jeg startede op i den utunede 1,4 liters-klasse i Rally Cross for at få 2-3 RC-læreår på fornuftigt budget, supplerer Jacob Schnoor.
– I al beskedenhed blev dette blev kronet med et dansk mesterskab i 2006 i Peugeot 106 XSI.

I 2007 skiftede Schnoor & Co. til SUPER 1600:
- Som privatteam har man ikke det store råderum og valgmuligheder, hvad angår konkurrencemateriel. Derfor valgte vi at fortsætte med en Peugeot 106 MAXI, fordi vi nemt kunne bygge videre på erfaringerne omkring bl.a. opsætning af undervognen.


MNJ’eren har scoret 7 DM-medaljer gennem 7 sæsoner med sin Peugeot 106 MAXI

I perioden: 2007-2013 har Jacob Schnoor hørt til blandt frontrunnerne i SUPER 1600, og været med til at præge DM-resultaterne i TOP TRE. 2 danske mesterskaber samt 2 sølv- og 3 bronzemedaljer er skrevet på CV’et.

- Efter 3 DM-afdelinger i 2014 ligger jeg på en samlet tredjeplads, konstaterer Jacob Schnoor.
– Jeg ser frem til næste arrangement: Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014 på min MNJ-hjemmebane i Nysum. Motorbanen er blevet kraftigt forlænget, hvorved ca. halvdelen af rundbanen er nyt underlag for startfeltet.


Kontrolleret firehjulsdrift gennem svingene er vejen til succes for Jacob Schnoor til frontplaceringer i Rally Cross

- Man kan egentlig sammenligne Rally Cross lidt med speedway, forklarer Poul Erik Schnoor.
– Det er tju bang-heats over 4 baneomgange, hvor der ikke er plads til at vrikke ret meget med ørerne, såfremt topplaceringerne skal hjemkøres. Ofte er det svært at overhale for nogenlunde jævnbyrdige konkurrenter. Derfor har man etableret det såkaldte jokerspor i Rally Cross, hvor der kan bygges op til spektakulære overhalinger.

Schnoor Motorsport har oplevet i sæsonopstarten 2014, at materiellet altid bliver presset til det yderste i Rally Cross:
- På Ørnedalsbanen (Sæby) knækkede der en trækaksel i A-finalen. Nogle gange kan man humpe videre på træk fra det ”raske” forhjul, fordi raceren har indbygget spærre således, at der ikke sker hjulspin på det ”ikke-trækkende” hjul. Men der var sket for store skader videre i træklinjen til, at jeg kunne fortsætte.


Jacob Schnoor ser frem til et topresultat på MNJ’s udvidede RC-stadion

På Nisseringen (Næstved) mistede Jacob Schnoor lige pludselig venstre forhjul, da hjulboltene blev revet midt over. Heldigvis skete dette i kvalifikationen, hvorefter Jacob Schnoor scorede en treer i A-finalen.

- Vi udkæmper altid nogle fair og spændende dyster, afslutter Jacob Schnoor.
- Ofte er dagsformen afgørende for placeringer, og hvert brøkdel sekund tæller derfor inde på rundbanen, som flere gange pr. omgang skifter mellem asfalt og kridt/sand.


Resultaterne studeres grundigt af hjælpemekaniker Michael S. Jørgensen, far Poul Erik, Jacob Schnoor samt mor Birgit

2014-sæsonen er blevet en realitet i samarbejde med: Cafrema, Djurs Skilte, 2B Biler i Auning, VAM Entreprenør, Øster Alling Vognmandsforretning, Sunoco Oil, Madxpressen i Allingåbro, Syddjurs Bilsyn samt Sparekassen Kronjylland.

Ecoteck/Mekonomen Rally Cross Denmark 2014
Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 22/06/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •