Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Næste skridt mod Le Mans tages i weekenden

British GT
Championship 

17/06/14 

Struers motorsportshåb, Morten Dons, arbejder hårdt på at etablere sig som professionel racerkører. Målet er at nå til Le Mans i 2017, og i den kommende weekend tages endnu et skridt mod målet, når han deltager i fjerde afdeling af British GT-mesterskabet på Snetterton-banen.
 

- Le Mans er det ultimative racerløb, og mit absolutte mål er at have mit navn på en af bilerne dernede i 2017. I år kører jeg i British GT-mesterskabet, der er det hårdeste GT-mesterskab i Europa. Næste år håber jeg at køre med i GT3-klassen i mesterskabet, hvor bilerne er det tætteste vi kan komme på GTE-klassen på Le Mans. Samtidig er det også her, jeg for alvor kan vise hvad jeg kan bag rattet.

Selvom det for nogen kan virke som om vejen til Le Mans er lang, er Morten faktisk ufatteligt tæt på sit mål. Fra British GT er der blot et enkelt skridt op ad trappen før Le Mans er helt inden for rækkevidde:


Målet er deltagelse på Le Mans i 2017, og Morten er godt på vej.
(Foto: Gripping Media ApS)

- Jeg arbejder på at køre en sæson mere i British GT, hvor jeg så rykker op i den hurtigste division. Konkurrencen er stenhård i Storbrittanien, så hvis jeg kan gøre det godt derovre, er det relativt let at arbejde sig videre mod EM- eller VM-serierne, hvor det rette team kan være vejen til Le Mans.

Desværre er den største del af Morten Dons’ projekt mod Le Mans ikke fokuseret på at køre stærkt. Hvor de fleste andre professionelle sportsfolk bliver ansat af en klub eller et hold, skal Morten et stykke tid endnu selv komme med en pose penge for at kunne fortsætte mod sit mål. Det kræver hårdt arbejde for at finde den fornødne økonomi:

- I 2015 kommer mit budget nok til at ligge på halvanden til to millioner kroner, og selvom jeg lige nu har flere dygtige, danske racerkollegaer i Formel 1 og på Le Mans, er det ikke alle virksomheder som har fået øjnene op for hvad motorsport kan tilbyde deres virksomheder. Jeg er heldigvis ikke typen der giver op, og jeg har nogle utroligt dygtige og ambitiøse folk bag mig, så jeg er fortrøstningsfuld!


Sammen med norske Aleksander Schjerpen kører Morten Dons i British GT-mesterskabet
(Foto: Gripping Media ApS)

På Snetterton-banen, der ligger i det nordøstlige England, skal Morten endnu engang i aktion for Century Motorsport med den hurtige Ginetta G55 GT4. Sammen med teamkammeraten, norske Aleksander Schjerpen, skal han forsøge at forbedre den femteplads, duoen kørte sig til på Silverstone.

- Vi var på podiet ved det første løb i denne sæson, og jeg tror at både Aleks og jeg er ved at være sultne efter at få flere pokaler med hjem. Selvom anden og tredje afdeling af mesterskabet ikke gav helt fantastiske resultater, ligger vi på en sjetteplads i mesterskabet, så der er stadigvæk alt at køre for. Ingen af os har prøvet banen før, men jeg har set en masse video fra banen, så jeg er ikke uforberedt når vi kommer på banen.


Morten Dons håber på en ny pokal i den kommende weekend
(Foto: Gripping Media ApS)

Morten Dons kan weekenden igennem følges på sin Facebook-side (https://www.facebook.com/pages/Morten-Dons-Official-Site/148317795337518?fref=ts) og på hjemmesiden www.mortendons.com

Morten Dons Media - www.mortendons.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  •