Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Magert udbytte for Nicki Thiim på Red Bull Ring

ADAC GT
Masters 

12/06/14 

Frygten for ikke at have en chance på Red Bull Ring, viste sig at være velbegrundet. Med en 19. plads ved lørdagens løb, og en 16. plads ved søndagens løb, sendte Nicki Thiim hjem fra Steiermark uden point.
 

Allerede ved kvalifikationen viste vanskelighederne sig for teamet med Florian Hamprecht og Nicki Thiim. Til det første løb opnåede Florian Hamprecht en 8. position på grid til C.Abt-Prosperia teamets Audi R8 LMS, men en straf fra det sidste løb på Lausitzring betød at de blev sat fem pladser tilbage. Og dermed var der kun en 13. startposition til lørdagens løb. I anden del af kvalifikationen, som drejede sig om placeringer til søndagens løb, satte Nicki Thiim deres Audi R8 LMS Ultra på en 14. position.


(Foto: Natascha Theisen)

Nicki Thiim's holdkammerat Fabian Hamprecht, startede i bilen ved lørdagens løb. Fra begyndelsen af løbet måtte han forsvare sig mod de barske angreb fra konkurrenterne. Da Nicki Thiim over tog rattet, havde han også besvær med at holde samme tempo som de konkurrerende Porsches og Corvetter på Red Bull Ring, og Nicki Thiim og Fabian Hamprecht endte løbet på en 19. plads samlet.


(Foto: Natascha Theisen)

Søndagens løb, det ottende i sæsonen, gik desværre på lignende vis. Nicki Thiim fik en god start, men havde en lige så hård kamp, som om lørdagen. Hans teamkammerat kunne til sidst køre deres Audi R8 LMS Ultra over stregen på en 16. plads. Dermed må duoen drage fra sæsonens halvvejsløb i ADAC GT Masters, uden point.

De næste to løb i 2014 sæsonen - løb 9 og 10, finder sted om godt 8 uger på Slovakia-Ring.


(Foto: Natascha Theisen)

Nicki Thiim vil dog fortsat være travlt opdaget de kommende uger. I den kommende weekend er den unge danskers absolutte højdepunkt på programmet - det legendariske 24-timers løb på Le Mans.

"Her før min første start på Le Mans, føler jeg min som et barn der får sin første cykel. Jeg har fulgt dette løb i mange år, og min far startede selv i en Mercedes i Gruppe C, da jeg var to år gammel. Alle taler om hvor stort dette løb er, og jeg kan ikke vente med at opleve det selv. Ved test-dagen for ti dage siden, kørte jeg for første gang i Le Mans, og det var simpelthen utroligt. Den første del af ruten er ikke så spændende, med de lange lige stræk, men så begynder det sjove. Banen fik mig til at miste mælet", sagde Nicki Thiim før den store begivenhed.


(Foto: Natascha Theisen)

Blot en uge efter, starter Nicki Thiim ved endnu en 24-timers klassiker, Nürburgring 24 Hours og Nürburgring-Nordschleife.
"Nürburgring og især Nürburgring Nordschleife er en af ​​mine absolutte favorit baner. Jeg håber, at min deltagelse med vores Audi i år, er lige så vellykket som da jeg var der sidste år med Mercedes teamet. Den sejr vil jeg gerne gentage, "sagde Nicki Thiim.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Red Bull Ring
  • 08/06/14 - Red Bull Ring - ADAC GT Masters
  •