Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Optur og nedtur for Team Bannergaard Racing

Yokohama
1600 Challenge 

09/06/14 
Yokohama

Det blev en blandet weekend for Team Bannergaard Racing ved weekendens løb på Ring Djursland.
Efter første afdeling på FDM Jyllandsringen indtog Dennis Bannergaard fra Græsted en 7. plads i det officielle DIF Danmarksmesterskab, efter at have taget karrierens 30. podieplads i Yokohama 1600 Challenge i heat 1, hvorefter han udgik med en defekt gearkasse i heat 2.
 

I den godt 1 måneder lange pause mellem 1. og 2. afdeling havde teamet derfor brugt tiden på at skifte gearkassen, koblingen samt bremserne, så den gule Peugeot 207 med nummer 59 på siden – og ikke mindst Dannebrog på taget – kunne være med helt fremme på den meget bremsekrævende Ring Djursland.

Programmet denne weekend var lidt specielt, da det udelukkende var træning, der skulle køres lørdag, mens resten skulle afvikles søndag.


(Foto: CN Photo)

Da de 24 biler kørte på banen lørdag morgen, var banen på trods af et massivt skydække helt tør. Så forholdene var optimale for at få kørt masser af omgange.

Dennis var hurtigt ude og fik med nogle småjusteringer midt i træningen alligevel kørt gode 13 omgange. Det rakte til 3. bedste tid, men teamet var også sikre på at de kunne finde mere tid til kvalifikationen.

Resten af dagen gik med at tjekke bilen igennem, så den var helt klar til søndagens 3 udfordringer.

Søndag morgen var solen endelig kommet frem bag skyerne, men bortset fra det, var banens greb ligesom dagen før. På 7. omgang lykkedes det Dennis at sætte sin hurtigste omgang, hvilket var nok til at sikre 2. startposition. En perfekt startplacering, når man tænker på at han havde 40kg succesballast med fra Åbningsløbet.

Kl. 10.30 trillede bilerne ind på deres startplaceringer. Dennis kom fint afsted, og holdt 2. pladsen i det der skulle vise sig at blive et lidt kedeligt løb udefra. Køreren på 1. pladsen var stukket afsted, da han ikke havde noget succesballast med, og køreren på 3. pladsen blev holdt på god afstand hele løbet.

Kun på 13. omgang var det ved at gå galt. En af de andre kørere havde tabt kølevandet ud på banen, så den blev utrolig fedtet under en af nedbremsningerne. Heldigvis lykkedes det Dennis at fange bilen inden at han kom ud i gruset, og så var det ellers bare at køre sikkert resten af løbet.

2. pladsen blev holdt helt til målflaget, med den mesterskabsførende Morten Jespersen nede på 4. pladsen. Så Dennis fik hentet nogle point ind på ham, og var meget fortrøstningsfuld forud for heat 2.


(Foto: CN Photo)

Fra 7. startposition skød køreren fra Græsted hurtigt frem gennem feltet, og kunne fuldføre 1. omgang helt oppe på 3. pladsen. Der gik dog kun 1 omgang inden vinderen fra heat 1 havde kæmpet sig forbi, og herefter lå Dennis i en tæt kamp omkring den sidste podieplads med 2 andre kørere.

På 13. omgang (igen!) skete det der bare ikke måtte ske. Køreren bagved forbremsede sig og ramte derved den gule Peugeot 207 på bagkofangeren, så den blev sendt ud i et spin på tværs af banen, med kurs direkte mod sandkassen. Det endte uheldigvis med at 3 ud af 4 hjul gravede sig ned i sandet, og da bilerne ikke har spær, kunne den ikke grave sig selv ud igen. En meget slukøret kører måtte erkende at det var slutningen på den weekend.

Så for anden weekend i træk blev det til podieplads i heat 1 og ingen point i heat 2.


(Foto: CN Photo)

Det betød også, at det der så ud til at blive en kraftig forbedring af placeringen i DIF Danmarksmesterskabet i stedet blev til 1 tabt placering, så teamet tog fra Ring Djursland på 8. pladsen.

Næste løb køres på Padborg Park sidste weekend i juni. Banen er den bane som Dennis har haft mest succes på. De 40kg succesballast bliver dog liggende på passagersædet, men mon ikke at det alligevel kan blive til 2 meget gode pointscorende heats, og et kraftigt avencement i mesterskabet? Altså, 3. gang må jo være lykkens gang i 2014.

Team Bannergaard Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Dennis Bannergård
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: