Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Det er ikke nemt, når gearkassen driller

Yokohama
1600 Challenge 

08/06/14 
Yokohama

Brian Johannesen fra Omotorsport fik ikke den bedst tænkelige debut på Ring Djursland.
Efter asfaltbanedebuten på FDM Jyllandsringen for godt en måned siden, med generelle top 10 placeringer og 2 podieplaceringer i rookiemesterskabet til følge, mødte teamet op på helt ukendt terræn.
 

Den lille hvide Citroen Saxo med nummer 66 på siden var klargjort hjemmefra værksted til udfordringerne på den kuperede bane.


(Foto: CN Photo)

Lørdags træning forløb uden nogle større problemer. Det gjald bare om at få banen kørt ind, så de 15 omgange ville være til stor hjælp resten af weekenden. Brians personlig hurtigste tid blev dog allerede sat på 10. omgang, så han var hurtig til at vænne sig til banen.

Søndag morgen kl. 8.15 skulle kvalifikationen køres. Der var blevet lavet nogle småjusteringer på bilen siden træningen, og Brian var hurtig ude af starthullerne, så hans bedste tid blev sat allerede på 4. omgang. Uheldigvis skulle det kun blive til 1 omgang mere, da gearkassen begyndte at volde problemer. Tiden rakte til 11. startposition, og så måtte mekanikerne ellers på overarbejde.

Mindre end 2 timer efter kvalifikationen var det tid til heat 1. Helt mirakuløst lykkedes det at fremskaffe en gearkasse samt få den monteret, så 11. startplads faktisk også kunne indtages. Allerede på 1. omgang var det lykkedes Brian at få sig kørt helt op på 8. pladsen.


(Foto: CN Photo)

Glæden varede dog kort, da den nymonterede gearkasse begyndte at give kvaler på 7. omgang. Det betød at adskillige placeringer blev tabt, inden at køreren fra Låsby fik rettet kørestilen til, så han kunne køre hele banen i kun 3. gear.

På trods af det kæmpede han videre for enhver placering, og fik reddet 12. pladsen hjem med kun 0,2 sekunder ned til nummer 13.

Herefter gik teamet i gang med endnu en gearkasse udskiftning. Det stod dog hurtigt klart at det ikke var den rigtige type som de ellers havde fundet, da trækakslerne ikke passede. Derfor måtte de desværre kaste håndklædet i ringen, og nøjes med at se heat 2 fra sidelinien.


(Foto: CN Photo)

Fra at have lagt på en generel 9. plads i DIF Danmarksmesterskabet, kostede den manglende deltagelse i heat 2 dog så mange point at han måtte falde tilbage på 11. pladsen. Men 2. pladsen i Rookiemesterskabet blev til gengæld forsvaret, i kraft af at han kørte en 2. plads hjem i heat 1.

Nu er der godt 3 ugers ventetid til Yokohama 1600 Challenge skal køres på Padborg Park. En bane som Brian Johannesen allerede kender udmærket fra da han tog racerlicens. Så skal det blive den weekend hvor Saxo’en bliver at finde i top 8?

Omotorsport
JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: