Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Debut-asfaltpodie for Omotorsport

Yokohama
1600 Challenge 

07/06/14 
Yokohama

Omotorsport og Karsten Olsen opnåede en milepæl, da den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge kørtes på Ring Djursland.
Den tidligere Rallycross kører har siden sæsonstart en 2013 holdt sig til de rene asfaltbaner.
 

Ved sæsonstarten på FDM Jyllandsringen i slutningen af april blev det til henholdsvis en 4. og en 5. plads i de 2 heats. Lignende resultater blev også opnået i 2013 sæsonen, så teamet havde helt klart blikket rettet imod bedre placeringer på Ring Djursland, hvor teamet også viste god fart i 2013.

Siden sidste løb har teamet ikke gjort ret meget andet end at støve bilen af, da den kørte perfekt ved åbningsløbet.

Nå ja, og så monterede de 30kg succesballast, som Karsten havde kørt ind med de flotte resultater til netop det løb.


(Foto: CN Photo)

Træningen startede lørdag formiddag. Her blev det til 15 gode omgange, hvoraf den bedste tid rakte til 11. bedste tid ud af de 24 startende kørere. Herefter var der næsten 24 timers ventetid, inden at kvalifikationen skulle køres søndag morgen.

Ventetiden var blevet udnyttet med at tjekke bilen og opsætningen på bilen. Det blev endda gjort så godt at Karstens tid blev forbedret med over 1 sekund! De andre kørere havde dog heller ikke sovet i timen, så det rakte til 7. bedste tid, hvilket var et rigtigt godt udgangspunkt forud for de 2 heats.

Starten og de første omgange forløb stille og roligt, og det lykkedes at holde 7. pladsen gennem de første 10 omgange. Herfra startede avancementet, så 7. pladsen blev vekslet til en 5. plads efter de 16 omgange, og målstregen blev krydset.


(Foto: CN Photo)

Til heat 2 blev top 8 vendt, men 2 kørere som skulle have startet foran Karsten fik strafplaceringer på startgridden, så derved var 2. startposition hjemme. Da de fem røde lys gik ud, var Karsten hurtig til at komme afsted, så han kunne dreje ind i sving 1 som førende. Herfra gjalt det om at træde speederen helt i bund og få så god afstand til de bagvedkørende som muligt. Planen holdt også de første 4 omgange, men så kom weekendens klart hurtigste kører og snuppede 1. pladsen.

Alligevel havde køreren fra Låsby fået så godt et forspring til forfølgerne, at han kunne holde 2. pladsen hele vejen hjem til det ternede flag.

Dermed var karrierens første asfaltbanepodie i hus, hvilket skabte stor jubel i teamet.


(Foto: CN Photo)

"Vi havde sat nye dæk og bremser på til heat 2, for vi vidste at det kom max tryk bagfra. Jeg fik en super start og kunne oparbejde et stort forspring de første omgange, hvilket var medvirkende til at målflaget blev passeret som toer. Vi er meget tilfredse med nu at kunne følge med i toppen af feltet når alting fungere, og med et lidt mere aggresivt set op til næste løb, håber vi at kunne holde farten på Padborg park som ligger rigtig godt til os,” slutter Karsten Olsen.

Jublen blev ikke mindre da stillingen i det officielle DIF Danmarksmesterskab blev offentliggjort, og det stod klart at også 2. pladsen i mesterskabet var blevet indtaget.

Næste løb køres på Padborg Park 28.-29. juni. Grundet successen i denne weekend skal Karsten Olsen have 40kg med i ballastkassen, så det bliver ikke nogen nem opgave i det Sønderjyske. Men teamet har før stået overfor større udfordringer, så mon ikke at de også finder god fart i bilen til næste løb?

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Karsten Olsen
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: