Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Frederik Schandorff udbyggede DM-føring med hattrick

Formel Ford - DK 
05/06/14 

Djurslændingen kunne udnytte sin erfaring til at vinde tre løb på Ring Djursland
Det var den førende i kampen om det danske mesterskab for Formel Ford, som triumferede på Ring Djursland. Frederik Schandorff, Rønde, krydsede målstregen først i alle tre løb, som blev afviklet i den hurtige racerklasse, og han kunne dermed udbygge sin føring forud for næste runde af mesterskabet, som køres i slutningen af juni på Padborg Park.
 

Af sæsonens topkørere i årets Formel Ford-serie var Frederik Schandorff den mest erfarne, når det gjaldt den svære racerbane på Jyllands næsetip, hvor testmulighederne er så godt som ikke-eksisterende.


Frederik Schandorff (forrest tv) vandt alle tre løb for Formel Ford på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Alle tre heats førte han fra start til mål, og alle tre gange var det Mathias W. Smith, Nibe, som fulgte ham over målstregen på andenpladsen. Men hvor sejrsmarginen i de to første løb nåede op på seks sekunder efter lidt mere end et kvarters race, kunne Mathias W. Smith i det tredje og sidste heat slutte blot 0,6 sekunder efter Frederik Schandorff.

Bag duoen var der større dramatik i de tre løb.

I det første heat kæmpede teamkammeraterne fra RS Competition, Jan Jønck, Skødstrup, og Mathias Kristensen, Charlottenlund, om tredjepladsen, som sidstnævnte sikrede sig med et forspring på 0,6 sekunder. I andet heat så det længe ud til, at Jan Jønck ville tage den tredje og sidste podieplads, men pludselig holdt hans Aquila udenfor banen som følge af et bremsesvigt. Det gav en ny tredjeplads til Mathias Kristensen, men også en fjerdeplads til Sander Wichmann Mortensen, Valby, som havde kørt sit bedste løb til dato – med ditto resultat.


Mathias Kristensen (8) og Sander Wichmann Mortensen (58) havde flere tætte dueller undervejs på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Også i tredje heat kunne Mathias Kristensen tage tredjepladsen foran Sander Wichmann Mortensen, da Jan Jønck måtte udgå med en teknisk defekt.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS