Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

ProRacing hurtigst på Ring Djursland

Yokohama
SuperCup 

04/06/14 
Yokohama

Jakob Borum har altid været hurtigt på Ring Djursland, og den forgangne weekend var ingen undtagelse. Både i tidtagningen og i de 2 første heat satte han hurtigste omgangstid, og han satte sågar banerekord i heat 1 med tiden 55.909. Speeden var der altså, men desværre kneb det lidt med holdbarheden på bilen.
 

Allerede i tidtagningen var der nervøse trækninger i teamet. Jakob kørte ud og trillede 2 rolige omgange, og derefter 3 omgange med fuld skrald, og faktisk så hurtige at Jakob selv med den langsomste tid af de 3 ville have fået pole position til heat 1. På næste omgang begyndte bilen at ryge ganske voldsomt, og der var lidt bekymring at spore i teamet. Det viste sig heldigvis blot at være oliefilteret der havde løsnet sig, så der løb olie ud på udstødningen.


Det så voldsomt ud, men det viste sig heldigvis at være en detalje
(Foto: Keld Dohm)

I heat 1 så det længe ud til at Jakob skulle løbe med en rimelig komfortabel sejr, men desværre gik den ene trækaksel til, og en ærgerlig Jakob måtte køre i pit. Mekanikkerne kom på arbejde, og det lykkedes at få bilen gjort klart til heat 2. Her skulle Jakob starte fra en position som nr 16, så der var ganske lagt op til en podie plads. Det skulle dog vise sig at kombinationen af en hurtig bil og en erfaren ræv som Jakob Borum var nok til at køre op på en tredje plads.


Borum holdt hele feltet bag sig i heat 1, men desværre måtte han udgå med en defekt trækaksel
(Foto: Keld Dohm)

Det var faktisk meget tæt på at blive til en endnu bedre placering, da Jakob flere gange var helt oppe på siden af Martin Andersen, men det lykkedes ikke at komme forbi.
Desværre begyndte trækakslen igen at drille i slutningen af heatet, og derfor måtte mekanikkerne i gang igen.


I heat 2 var Borum meget tæt på at komme forbi Martin Andersen, desværre dog uden held
(Foto: Keld Dohm)

Trækakslen blev endnu engang pillet af og renoveret, og med kun 15 min til start på heat 3 blev bilen meldt klar. Det viste sig imidlertid, at det var var den anden trækaksel der burde have været skiftet, fordi den allerede på første omgang gav op, og Jakob måtte endnu engang trække sig. ”Vi fik vist, at vi har speeden på Ring Djursland, så nu skal vi bare have nye trækaksler, så tror jeg på at det også nok skal lykkedes os at vinde nogle løb” sagde en rimelig tilfreds Jakob Borum.

Nu er der sommerferie i SuperCup, så der er god tid til at få bilen gjort helt klar til næste afdeling, der afholdes den 16. og 17. august på Ring Djursland.

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: